hevoset      kasvatus      esittely      muuta

Valiant Lucien   "Luppe"


Rotu, skpHolsteininhevonen, ori KasvattajaValiant Warmbloods  
Väri, säkäRuunikonkimo (Ee/Aa/Gg) 169 cm OmistajaCee Blankley, VRL-01288
Ikä, syntynyt13-vuotias, 05.06.2015   KotitalliDomenica Estate  
RekisterinumeroVH15-044-0233 PainotusEsteratsastus, re. 160 cm

Huomasin Keskusta-foorumin hevosmarkkinoilla, että kovasti arvostamani kasvattaja Taciturn oli laittamassa hevosiaan myyntiin. Kanta oli kasvanut liian isoksi ja talliin oli tarvetta tehdä tilaa. Kieltämättä olin itsekin ajatellut pienentää ratsumäärääni, mutten silti voinut vastustaa kiusausta ja tarkistaa, millaisia tapauksia naisella oli kaupan. Huomasin myytävien joukosta heti kaksi tuttua oria: Lucienin ja Ignatiuksen. Omistan molemmista oreista yhden jälkeläisen ja kiinnostuin orien kohtalosta oitis. Hevosmäärääni uhmaten tarjosin molemmille komeille kimoille kotia Domenicasta, sillä itsekkäästi ajatellen en tahtonut orien päätyvän mihin tahansa kotiin. Taciturn hyväksyi summittaisen ja hätäisesti kirjoittamani sähköpostin ja antoi minulle vieläpä lisäaikaa orien majoituksen hoitamiseen. En nimittäin pystynyt hakemaan ostoksiani kotiin heti, sillä karsinamme olivat tupaten täynnä. Tein oreista kaupat joulukuussa 2017, mutta Domenicaan komistukset muuttivat vasta helmikuussa 2018. Onneksi kasvattajalla oli kärsivällisyyttä odottaa tallijärjestelyjäni, sillä näiden orien kauppoja en olisi tosiaan tahtonut peruuttaa.


   


Sukutiedot

Isälinja (3): Lacrosse Luno - Lacrimo Luno - Larkspur
Emälinja (3): Cosmopop - Wister Cosmalize - Cosmic Ways

i. Lacrosse Luno
holst, rnkm, 170 cm
EV-II

ii. Lacrimo Luno
holst, rtkm, 167 cm
iii. Larkspur
holst, rtkm, 167 cm
iie. Atlantica
holst, mkm, 167 cm
ie. Hopscotch Luno
holst, rn, 173 cm
iei. Barnabas
holst, trn, 175 cm
iee. Halloween Tricks
holst, rn, 171 cm

e. Cosmopop
holst, rn, 168 cm

ei. Religion Celt
holst, rn, 171 cm
eii. Cologne
holst, rnkm, 167 cm
eie. Allstars
holst, rnkm, 167 cm
ee. Wister Cosmalize
holst, rnkm, 165 cm
ERJ-III
eei. Lascor GER
holst, mkm, 168 cm
eee. Cosmic Ways
holst, rn, 165 cm
ERJ-II, KERJ-III, YLA2


Jälkeläiset

s. 03.03.2016 #1  fwb-t. Lucinda von Appelsin e. Ce's Mandarincat Om. Cee, VRL-01288

Kilpailumenestys

Koulutustaso: KO. Vaativa B    RE. 160 cm    KE. CIC1

PORRASTETUT (VH-profiili)

Saavuttanut maksimitasonsa

ERJ: 6626.72 pistettä (vt. 11)
KRJ: 3507.00 pistettä (vt. 7)
KERJ: 3134.69 pistettä (vt. 7)

Kuuliaisuus ja luonne: 3506.52 p.
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 3120.20 p.
Nopeus ja kestävyys: 14.49 p.

Lupen päiväkirja

01.07.2019, Power Jump -suunnittelua

Istuimme kilparatsastajani Tomin kanssa Domenican pikkiriikkisessä toimistokopissa.
"Okay. So who goes to Power Jump?" mies kysyi, ja painoin sormet ohimoilleni. Kuinka monen hevosen kanssa jaksaisimme lähteä? Ketkä olisivat parhaassa vireessä arvokilpailuihin?
"Definitely budyonnys", vastasin, sillä halusin kaikissa sopivissa tilanteissa mainostaa harvinaisen kasvatusrotuni mahdollisuuksia vakavasti otettavaan urheilukäyttöön.
"Just so you know, I want stallions."
"Of course you do. But budyonny stallions... Njäh, Dino would do but he’s injured, Dali’s too old for this don’t you think?"
"Yea he is. Earned retirement. How about warmbloods, Luppe? Dumle? Eelis?" Tom ehdotteli suosikkiorejaan.
"Hmmm, Luppe and Dumle could! And some hannoverians jumping 160? Or at least one, maybe Kerttu? How many starts u wanna ride?"
"Don’t know, you decide boss."

Olkiaan kohautellen Tom katosi, kai ratsastamaan. Jäin yksin miettimään, keille antaisimme mahdollisuuden. Ketkä olisivat näyttävimmät? Kilpaikäisistä tammoista ei itse asiassa ollut pulaa, etenkään matalampiin luokkiin. Ratsastaisin itsekin muutaman startin, ja ongelmana olikin lähinnä osallistumisten rajaaminen. Hevosrekkaamme meni kuusi, joten se oli järkevä ja helposti hoidettava määrä. Tom saisi ehdottomasti hypätä useamman startin kuin minä.

Jatkoin pohdintaani tarhoja kierrellen. Sitten yksinkertaisesti tein päätöksen. Minulle emä ja varsa -kaksikko: Liinu ja Minni. Rautiaat olivat ehdottomasti suosikkieni joukossa. Ja suosikeista puheen ollen, niin oli kauniin rautias Sohvikin, tosin budjonnyneiti hyppäsi jo 150-tasolla, eikä minulla ollut intoa niin korkeaan luokkaan. 140 hirvitti jo tarpeeksi, joten Tom saisi hypätä sillä. Dumle Tomin kanssa 130:n, Luppe Grand Prix -tason 160:n ja Kerttu myös, molemmille ratsastajaksi tietenkin Tom. Päivi ja Viivi saisivat toimia hoitajina, ehkä joku pätevä Viivin kaveri myös. Onnellisena siitä, että päätös oli tehty, kävin hakemassa Minnin tarhastaan ratsastusta varten. Ja miten sopivaa: Tom näkyi juuri taluttavan Luppea kentälle. Nyt meidän täytyisi valmistautua ahkerasti, mutta järkevästi. Aikaa oli vajaa kuukausi.

Kirjoittanut omistaja Cee

   

kuvat © JR | tausta © Subtle Patterns | kaikki muu © Domenica | virtuaalihevonen | a sim-game horse