etusivu      tammat      orit      ruunat      muuta

Tilan esittely

talli-info tiivistetysti

- Sijaitsemme virtuaalisessa Etelä-Suomessa, Murronmaalla  
- Lähin virtuaalinen paikka on Kalla, jonne on noin 20 minuutin ajomatka
- Talli on perustettu vuonna 2012, omistajana Cee Blankley tyttärensä Viivin kanssa
- Pääasiallinen toimintamuotomme on kasvatus
- Panostamme etenkin budjonnyihin, hannovereihin & suomenpuoliverisiin <3
- Järjestämämme kilpailut näet täältä

Tiluksemme ovat näyttävät mutta kodikkaat ja olen tehnyt kaikkeni entisöidäkseni hulppean kartanomaiseman. Alkuperäiset tarha- ja laidunpaikat aidattiin uudelleen, panostaen tallin viereisten tarhojen tyylikkäisiin puuaitoihin, jotka on lisäksi terästetty sähkölangalla. Laitumet on aidattu suurimmaksi osaksi vain langalla, mutta tallipihaa on piristetty valkoisten lankkuaitojen lisäksi englantilaistyylisellä kiviaidalla, jonka ainoa tarkoitus on tosiaan luoda tunnelmaa. Kaikki tallirakennukset ovat kivisiä ja seinustoilla kasvaa viiniköynnöstä, maneesi taas on punaiseksi maalattua puuta. Halusimme säilyttää mahdollisimman paljon vanhaa ilmettä - tosin unelmoin vielä pienestä suihkulähteestä, sitten vasta kartanotunnelmaa saataisiinkin! Vuoden 2015 kesällä pienehkön mutta asfaltoidun parkkipaikamme yhteyteen rakennettiin pieni guesthouse, jossa tallityöntekijät tai omistajaperheen ystävät toisinaan yöpyvät. Vierasrakennusta käytetään kilpailuiden yhteydessä kahviona sekä lepo- ja seurustelutilana, ja pidempien valmennusviikonloppujen aikana valmennettavat saavat halutessaan majoittua sinne. Tavallisen talliympäristön lisäksi kartanon ja pikkutallin väliin aukeaa ihastuttava puutarha, mutta se on "yksityisaluetta". Heittomerkeissä siksi, että tallitytöt ovat useimmiten tervetulleita kahville, täysi-ikäiset kesäaikaan vaikkapa mansikka margaritoille ja talvella (minttu)kaakaolle.


   


Ratsastusta varten meillä on suhteellisen iso, kohtalaisesti lämmitetty maneesi sekä kaksi kenttää. Toinen kentistä on isompi ja hienompi - valaistu, aidattu, katsomolla, peilillä sekä estekalustolla varusteltu. Pienempi kenttä on aitaamaton heikka-alue, joka on tarkoitettu esimerkiksi rennompaan ratsasteluun tai vaihtelun vuoksi. Eipä sillä sen suurempaa tarkoitusta taida edes olla. Valmennusten aikaan kaksi kenttää on kuitenkin koettu hyödylliseksi, erityisesti jos osa ratsukoista hyppää ja osa vääntää koulua. Kesällä harva kuitenkaan haluaa tunkkaiseen maneesiin - paitsi ehkä pahimman helteen ja pöllyävän hiekan aikaan, joskin yritämme kesäkuumalla kastella sekä isompaa kenttää että maneesia ahkerasti.

Kentän viereisten tarhojen välistä lähtee polku maastoon, josta vastaan tulee kolmen kilometrin pituinen maastoesterata. Kaikki esteet on mahdollista myös kiertää. Vaihtoehtoinen reitti maastoiluun on lähteä komeiden tammien reunustamaa tallitietä pitkin, mitä kautta tallillemme saavutaan autollakin. Tilan maat ulottuvat varsin laajalle, ja maastomme ovat melko monipuoliset ja hyvät. Polut ovat selkeitä ja helppokulkuisia, mutta kysythän talliporukalta reittiohjeita tai seuraa, jos olet lähdössä ensimmäistä kertaa.


     


Meillä on kaksi erillistä tallia, päätalli (jonka "pääkäytävä" näkyy vas. kuvassa) ja pikkutalli. Suuremmasta löytyy 40 tavallista karsinaa sekä 5 varsomiskarsinaa, kun pienemmässä on 20 karsinaa. Tallirakennuksemme ovat täysin uusittuja, sisämateriaaleina on käytetty vaaleita sekä punaisia tiiliä ja tummaa puuta. Tallit ovat joka suunnasta leveitä ja korkeita, riittävällä tilalla on pyritty turvallisuuteen. Vaikka olemmekin halunneet säilyttää vanhaa henkeä, niin uuttakin löytyy ihan mukavuussyistä. Karsinoista löytyy juoma-automaatit, irrotettavat ruokakupit sekä suolakivet. Karsinat ovat 3x3 m leveitä, varsomiskarsinat 4x3 metriä. Pikkutallissa on karsinoiden lisäksi vain pieni varuste- ja rehukoppi, isommasta tallista löytyy lisäksi kaksi hoitopaikkaa, vesikarsina, rehuvarasto, varustehuone sekä toimisto wc:neen. Kaikki ovat tervetulleita toimistoon hörppimään kahvia tai teetä - ja kenties vaikka neuvottelemaan varsan ostosta!


Omistajan ja Domenican lyhyt historiikki

Domenica Estate on perustamani talli vanhalle tilalle, jonka perin isoisältäni. Domenican historia liittyy siis hyvin läheisesti omaan historiaani. Isoisäni oli englantilainen, isoäitini suomalainen. Aikanaan isoisäni osti tuoreelle vaimolleen lahjaksi tilan Suomesta - eräänlaisena rakkaudenosoituksena ilmeisestikin. Hän käski purkaa alkuperäisen päärakennuksen ja rakennutti sen sijaan tontille englantilaistyylisen kartanon (totta tosiaan, rahasta ei ollut puutetta). Isoäitini ei kuitenkaan ideasta innostunut, vaikka hevosihmisiä olikin. Maailmanmatkaajasieluna häntä ei voinut vähempää kiinnostaa palaaminen koti-Suomeen, kun sieltä oli kerran päässyt pois (heh, ymmärrän häntä täysin). Tila jäikin asumatta - mutta myös myymättä.

Tila on 1800-luvulta peräisin ja alun perin alueella oli myös navetta sekä toinen tallirakennus. Kartano on ennallaan, mutta navetta purettiin ja tallirakennuksista vain toinen remontoitiin sisältä täysin. Navetan tilalle rakennettiin maneesi, sekä pihapiiriin kaksi kenttää ja lantala. Tallista tuli siittolana toimiva Domenica Estate. Perin tilan (ja melkoisen summan rahaa) edesmenneeltä isoäidiltäni jo 2008, mutta muutaman vuoden ajan pyörittelin mielessäni muuttoa Suomeen. Talvella 2012 muutin kuitenkin viimein tiluksille valmiiden suunnitelmieni kanssa, ja alkukesän 2012 aikana Domenica remontoitiin ja täytettiin pikku hiljaa hienoilla kilparatsuilla.


     


Ennen Suomeen muuttoani asuin Englannissa tyttäreni Viivin kanssa. Olen syntynyt Englannissa ja viettänyt suurimman osan elämästäni siellä. Äitini on siis puoliksi suomalainen ja puoliksi englantilainen, isäni taasen puhdas skotti. Isoäiti ja äiti pitivät onneksi yllä suomenkielentaitoani, ja kesäisin suuntasimme Suomeen "mökille", eli tänne huikean hienoon, mutta pienehköön kartanoon, jota koetettiin pitää asuttavassa kunnossa. Tiesin jo nuorena suuntaavani hevosalalle ja aloitinkin ratsuttajan työt ensin Saksassa 17-vuotiaana (missä rakkauteni hannoverinhevosiin leimahti!), sitten Englannissa ja Italiassa. Italiassa tapasin mieheni, jonka kanssa saimme nyt 9-vuotiaan Vivienne tyttären. Erosimme myrskyisän ja intohimoisen suhteen jälkeen, ja Italiasta muutin Englannin kautta tänne Suomeen. Tallin nimeä miettiessä tuo Italia puski esiin (myönnetään, että vaikka suhde exään on ollut ohi jo neljä vuotta, Italia on säilyttänyt palasensa sydämessäni) ja niinpä tallista tuli Domenica Estate. 'Domenica' ollen italiaa ja tarkoittaen sunnuntaita, 'Estate' englantia tarkoittaen kartanoa/ tilaa (ei siis italian kielen sanaa 'kesä', olemme itsekin perimältämme "sekoituksia", niinpä tallin nimi ei vain voinut olla pelkästään yhdellä kielellä). Tämä paikka on nimittäin minulle eräänlainen 'sunnuntaikartano', unelmieni toteutuma ja paikka, jossa toimitaan rennolla meiningillä ja annetaan aivojen levähtää, nauttien hevosten suurenmoisesta seurasta.


Tallilaiset

Omistajien esittely
Tallityöntekijät


Lisäkuvia tallilta

   
Blankleyden asuinkartano / Tallipihan "edustusosa" ja kiviaita kesällä / Pihan toinen pääty kevättalvella

     
Pikkutallin tiiliseinäiset karsinat / Guesthouse ja parkkipaikka / Maastokuvia


tausta © Subtle Patterns | koristekuvat © katso hover | kaikki muu © Domenica | virtuaalitalli | a sim-game stable