hevoset      kasvatus      esittely      muuta

Jewelring Wide   "Jewel"


Rotu, skpSuomenpuoliveritamma KasvattajaViivuska, Wiherkangas  
Väri, säkäRuunikko (Ee/AA), 171 cm OmistajaCee Blankley, VRL-01288
Ikä, syntynyt12-vuotias, 06.02.2015   KotitalliDomenica Estate  
RekisterinumeroVH15-031-0724 PainotusKouluratsastus, Grand Prix

Jewel päätyi Domenicaan oikeastaan puolivahingossa - niin kuin lähes kaikki ratsumme tuntuvat päätyvän. Tarkoituksenani ei ollut varsinaisesti hankkia lisää hevosia, mutta toisaalta takaraivossa oli koko ajan tieto siitä, että tallissa oli tyhjiä karsinoita. Lisäksi olen koettanut antaa oman osani taistoon virtuaalilamaa vastaan, ja antanut itseni haalia talliin omien kasvattien sijaan muiden kasvatteja. Haluan auttaa säilyttämään monipuolisesti erilaisia sukuja ja ostaa erityisesti pitkäaikaisten kasvattajien työn tuloksia. Jostakin syystä olen myös viimevuosina innostunut niin pitkäsukuisista, suomenpuoliverisistä kuin koulupainotteisistakin ratsuista, joten Jewelin edustaessa näitä kaikkia ostotarjous oli oikeastaan pakko tehdä. Silmäilin kuitenkin Wiherkankaan myytävät kasvatit huolellisesti läpi ja kävin koeratsastamassa useampaa yksilöä, joten varsinainen heräteostos Jewel ei ollut, vaan harkittu sijoitus omiin kasvatushaaveisiin. Tamma sitä paitsi muutti meille sopivasti vuoden 2016 ensimmäisellä viikolla ja sopimukset allekirjoitettiin hieman ennen joulua, joten Jewel oli siis ennen kaikkea ansaittu joululahja itselleni! Neito saapui meille kuusivuotiaana, jo kilpailuissa startanneena ja ihailtavan selväpäisenä. Pienen alkustressin jälkeen Jewel on kotiutunut hyvin.

Luonteeltaan Jewel on helppo ja mukava käsitellä, ja ratsuna se on reipas. Jewel on ihanan yhteistyöhaluinen, mutta joissain tilanteissa myös hieman kovapäinen. Tammalla tuntuu menevän helpohkosti hermot, mikäli ratsastajalla ei ole mitään hajua mitä onkaan tekemässä. Huono tasapaino, ristiriitaiset avut tai liian kova käsi ovat aineksia neitokaisen hermostumiseen, joten miten tahansa selässä ei voi keikkua. Toki jo se, että Jewelin kapasiteetti yltää Grand Prix -tasolle tarkoittaa, ettei tamma ole varsinaisesti mikään lastenratsu, vaan ennemminkin nimensä mukaisesti tallin jalokivi. Jewelillä on hyvä kokoamisaste ja kauniit liikkeet, jotka ovat kuitenkin melko lyhyet ja sirot. Askeleet ovat pehmeät, joten kyydissä on erittäin mukava istua. Haasteellisinta Jewelin kanssa on tehdä lisäyksiä niin, että ne olisivat oikeasti näyttäviä. Kokoamista ja tarkkuutta vaativat liikkeet ovat tamman vahvuuksia. Esteitä tammalla ei ole kovinkaan paljoa hypätty, mutta maastossa käymme säännöllisesti. Maastossa Jewel on reipas ja valpas, mutta pysyy kivasti käsissä. Kunnon metsälenkki on sopivan virkistävää vaihtelua kouluaitojen sisällä puurtamiselle.


 


Sukutiedot

Isälinja (5): Jon-Jewel HRW - Jeweled HRW - JK's Jewel of Cee - Des Lumen' Descoro - le Noir-Masque
Emälinja (6): Regalia of Honey - Rimewind Hexen - Ryswyt Belv - Ubeyde v.d. Djoehem - Laraine v.d. Djoehem - Letztgennante GER

i. Jon-Jewel HRW
fwb, trn, 169 cm
KRJ-II
ii. Jeweled HRW
fwb, rn, 170 cm
KTK-II
iii. JK's Jewel of Cee
fwb, m, 167 cm
YLA2
iie. Ch Acordio Dream
fwb, rn, 163 cm
ie. CP's Fresco
fwb, rt, 170 cm
iei. VIR MVA Ch Adoro's Francois
fwb, rt, 172 cm
KRJ-I
iee. CP's Isador
  fwb
e. Regalia of Honey
fwb, trn, 165 cm
ei. Winston von Lark
old, rn, 171 cm
KTK-II, KRJ-I, YLA1
eii. Wincent Venice
kwpn, prn, 174 cm
KTK-III, KWPN-I
eie. Melorope von Lark
old, rn, 167 cm
KTK-II
ee. Rimewind Hexen
fwb, trn, 165 cm
KRJ-I
eei. Rodolphus PB
holst, rn, 173 cm
KRJ-I
eee. Roswyt Belv
brdbg, tprn, 164 cm


Jälkeläiset

s. 01.11.2016 fwb-o. Chocolate von Wan i. Chocochino Om. Bris, VRL-14307
s. 03.02.2017 fwb-t. Ce's Roma i. Shadow's Anzio Om. Cee, VRL-01288


Kilpailumenestys

Koulutustaso: KO. Grand Prix    RE. 90 cm

PORRASTETUT (VH-profiili)

Saavuttanut maksimitasonsa

KRJ: 6621.63 pistettä (vt. 11)
ERJ: 3076.92 pistettä (vt. 7)
VVJ: 3076.88 pistettä (vt. 7)

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.04 p.
Nopeus ja kestävyys: 0.05 p.
Kuuliaisuus ja luonne: 3076.88 p.
Tahti ja irtonaisuus: 3544.75 p.
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00 p.

CUP-SIJOITUKSET

01)  30.06.2016    KRJ-Cup - Aittohaara - Grand Prix - 2/195
02)  31.07.2016    KRJ-Cup - Fiktio - Grand Prix - 11/208
03)  31.10.2016    KRJ-Cup - Hukkapuro - Int II - 5/187
04)  31.12.2018    KRJ-Cup - Kultahuisku - Grand Prix - 5/167

Jewelin päiväkirja

17.2.2017 - Kouluvalmennus kotitallilla

Tälle päivälle oli sovittu kouluvalmennuksen pitäminen Dominica Estaten maneesille, jossa siis valmennettavana ratsukkona Cee ratsullaan Jewel. Ratsukko oli jo lämmittelemässä kun saavuin maneesille. Vaikka kyseessä oli GP-tason ratsukko, tänään oli tarkoitus hioa lähinnä hieman helpomman vaatimusasteen asioita – tälle ratsukolle siis ns. peruskauraa. Valmennuksen teemana oli niinkin helppo asia kuin temmon vaihtelu – ravin ja laukan kokoaminen, sekä ravilisäykset. Jewel liikkui nätisti ja kuunteli lähes huomaamattomia Ceen antamia apuja. Kokoaminen sujui ratsukolta sekä ravissa että laukassa erinomaisesti, mutta ravilisäysten kanssa ratsastaja joutui tekemään enemmän töitä. Ajoittain Jewelin askellus lisäysten kanssa oli melko vaatimatonta, riittävää eteenpäin pyrkimystä ei meinannut ratsulta löytyä. Kun ratsastaja sai vihdoin hevosensa piristymään ja kiinnostumaan tehtävän kulusta, osasi Jewel esittää jopa silmää hivelevän hienoja lisäyksiä.

- Valmentanut Cannabia

kuvat © Tiia Tahvanainen | tausta © Subtle Patterns | kaikki muu © Domenica | virtuaalihevonen | a sim-game horse