Vappula Anais Anais

Ulla

Rotu, skpSuomalainen puoliverinen, tamma KasvattajaMatteo Locatelli, Vappulan Kartano  
Väri, säkäRuunikonkimo (Ee/Aa/Gg), 170 cm OmistajaTom Taylforth, VRL-01288
Ikä, syntynyt2-vuotias, 07.07.2021   KotitalliDomenica Estate  
RekisterinumeroVH21-031-0390 PainotusEsteratsastus, tavoite re. 160 cm

Se, mikä teki Anais Anaisista varsin erityisen jo pienenä varsana, oli sen valtavan suuri reippaus ja rohkeus. Kokenut emätamma Uthopia oli jälkikasvunsa kanssa välillä aivan pulassa &nadsh; se kun olisi vähän ylisuojelevaisuuteen taipuvaisena pitänyt Anaisin visusti vierellään ja erossa vaaroista. Vaan eipä rämäpää malttanut emäänsä kuunnella, kun maailma kutsui. Suurinta huvia Anaisin mielestä oli ottaa pienet skabailut ikäistensä suomenhevosvarsojen kanssa. Voitontahto tammalla on ollut jo pienestä varsin kova ja se löikin lajitoverinsa juoksukilpailussa ihan satanolla. Lennokasta ja matkaavoittavaa liikettä Anaisista löytyykin jo yllättävän paljon, vaikka se takuulla tulee täysin estesuvusta.

Ja nimekäs suku sillä onkin takanaan. Emä Kastanjan Uthopia on paitsi EV-I-palkittu (ja vieläpä parhaana nelivuotiaana!) niin myös 160 cm -tasolla varsin menestynyt. Power Jumpin oheiskilpailussa vuonna 2019, lähisukulaisten estekilpailussa, Uthopia voitti isänsä kanssa koko luokan ja viimeisissä kilpailuissaan Hannaby Hanami Weekillä 2020 Uthopia toi kotiin sinisen ruusukkeen. Sanomattakin on selvää, että Uthopia on yksi Matteon tärkeimmistä hevosista. Eikä isä jää paljoa huonommaksi. Hyvin isokokoinen ja pitkäjalkainen Vappula Amor Amor on kantakirjattu II-palkinnolla ja lisäksi siltä löytyy takataskustaan EV-II-meriitti. Hannaby Young Stars 2020 Amor oli ikäryhmänsä hevosten toinen ja sai jo silloin 5-vuotiaana maininna hyvin säädeltävästä laukastaan. Isoksi hevoseksi Amor onkin varsin näppärä peli esteillä. Lisäksi Amor on vuonna 2021 sijoittunut Paris SIM Jumping Weekillä ja kvaalautunut Power Jumpissa finaaliin.

Anaisin varsavuosista ja sen vanhemmista kertoi kasvattaja. Suvulla olikin ostopäätöksessä erittäin suuri merkitys, kuten varsojen kanssa usein on. Ratsastettavuudesta tai lopullisesta koosta ei tiedä vielä mitään. Anais on Tomin ensimmäinen oma hevonen, vaikka kolmekymppinen mies on ratsastanut ammatikseen koko ikänsä. Pitkään vain muiden hevoset riittivät, mutta sitten, ehkä siinä kolmekympin huumassa, syttyi ajatus ihan omasta, itse laitetusta. Mikä tahansa ei tietenkään kelvannut. Varsan piti olla puoliverinen ja aikuisena isokokoinen, mielellään 170 cm tai korkeampi. Anaisista odotetaankin isoa: sen isä Amor Amor on 176-senttinen ja suvusta löytyy muitakin korkeita, myös tammoja. Kapasiteettiakin täytyi tietenkin olla, ja suvun ja irtohypytyksen perusteella tammavarsa osaa ehdottomasti asiansa. Se on kasvatettu hyppäämään isoja. Kun mitään terveydellisiä huoliakaan ei löytynyt ja kasvattaja Matteo osasi kertoa suvun hevosista varsin henkiläkohtaisesti, matkusti suloinen, kimoutuva ruskea kaksivuotias Domenicaan joulukuussa 2021. Tomin toistaiseksi ainoana omana hevosena se tulee saamaan kaiken ansaitsemansa huomion. Lempinimi ehti jo vääntäytyä Ullaksi – huonosti suomea puhuvan Tomin mielestä yhteys Anaisiin oli äänteellisesti "ihan selvä" – ja lopullisesti Ullaksi se jäi, kun suloinen pikkuinen osoittautui äärimmäisen uteliaaksi ja sosiaaliseksi nuoreksi, oikeaksi tallin Taalasmaan Ullaksi.


Sukutaulu

Isälinja (3): Vappula Amor Amor - Argento Hills - Arezzo
Emälinja (3): Kastanjan Uthopia - Red Velvet v. Helmwald - Rosenduft

i. Vappula Amor Amor (Amor)
fwb, prn, 176 cm
KTK-II, EV-II
ii. Argento Hills (Kentsu)
hann, pnrn, 165 cm
ERJ-I, YLA2, KTK-II, Ch
iii. Arezzo
holst, tprn, 172 cm
ERJ-I, YLA1, KTK-II
iie. Muse (Muusa)
hann, prn, 159 cm
ERJ-I, YLA2, KTK-III
ie. Pombe CWL (Pombe)
kwpn, m, 170 cm
iei. Coenraad
kwpn, m, 173 cm
iee. Renate
kwpn, rn, 172 cm
e. Kastanjan Utophia (Unski)
fwb, rnkm, 168 cm
EV-I
ei. Universum Hills (Uuno)
holst, rnkm, 170 cm
ERJ-I, KTK-III
eii. Urano
holst, rnkm, 168 cm
KTK-II
eie. Belle Bambina (Bambi)
holst, rnkm, 172 cm
ERJ-I, YLA2
ee. Red Velvet v. Helmwald (Vieno)
trak, tprn, 169 cm
ERJ-I
eei. Porter
trak, rnkm, 167 cm
ERJ-I, YLA3
eee. Rosenduft (Rose)
trak, trn, 171 cm
ERJ-I

Jälkeläiset

ei vielä jälkeläisiä

Kilpailumenestys

KOULUTUSTASOko. Helppo A, re. 160 cm KILPAILUSTATUSEi vielä kilpaillut
VH-PROFIILI(→) VH21-031-0390 laskuri Kuuliaisuus ja luonne    0,00 pistettä
ERJ    0,00 pistettä (vt. 0) Hyppykapasiteetti    0,00 pistettä
KRJ    0,00 pistettä (vt. 0) Tahti ja irtonaisuus    0,00 pistettä

kuvat © PJ | tausta © Blumary / Pixabay | historia © kasvattaja, kaikki muu © VRL-01288 | virtuaalihevonen | Domenica Estate