hevoset      kasvatus      esittely      muuta

D.E. Deminya   "Demi"

EV-II


Rotu, skpBudjonnynhevostamma KasvattajaDomenica Estate  
Väri, säkäRautias (ee/Aa), 164 cm OmistajaCee Blankley, VRL-01288
Ikä, syntynyt10-vuotias, 03.11.2016   KotitalliDomenica Estate  
RekisterinumeroVH17-039-0020 PainotusKenttä- ja esteratsastus, CIC2 / re. 140 cm

Demi on tallin oma kasvatti. Neitokaisen emä on oma tuontitammamme Minja ja isä Zemniak Studin komea ori Denrado. Demistä tuli juuri niin kaunis, kuin komean isän varsasta voi olettaakin. Hoitaessa tamma on kiltti ja miellyttävä, muiden hevosten seurassa selkeästi alistuva. Ihastuttavan ulkomuodon lisäksi tamma on perinyt isältään rauhallisen ja miellyttävän luonteen, ollen kuitenkin ratsastaessa herkkä ja eteenpäinpyrkivä. Demi on herkkyytensä lisäksi ratsuna melkoisen säikky, eikä tamma sovellukaan kokemattomille. Kaunotar tykkää kuitenkin hyppäämisestä ja laukka on tamman ehdottomasti vahvin askellaji. Koulupuolellakin tammalla on taitoja, ja se saakin yleensä hyvät pisteet ryhdistään ja kauniista liikkeistään. Hermostuneisuus ja huolimattomuus kuitenkin rokottavat Demin koulupisteitä, ja sen kanssa onkin haastavaa ratsastaa täydellistä rataa. Tamma ei yksinkertaisesti keskity koululiikkeisiin riittävästi, etenkin jos ne ovat sille liian haastavia. Helppo A -tasolle asti tamma pärjää kuitenkin pääosin loistavasti, ainakin tutun ja turvallisen ratsastajan kanssa.

Myös esteillä tuttu ratsastaja on ehdoton plussa, sillä Demi hermostuu ratsastustyylien muutoksista ja ratsastajallekin on helpompaa, kun tietää ja tuntee tamman oikut. Demi tykkää hyppäämisestä ja sillä on hyvä tekniikka, mutta kentälle ilmaantuvat möröt saattavat pilata radan koska vain. Varsinkin erikoisesteet saattavat käydä päälle hetkenä minä hyvänsä, joten ratsastajalta vaaditaan taitoa ja hyviä hermoja. Maastoesteitä Demi hyppää aivan yhtä mielellään, mutta sama säikkyys iskee toisinaan. Maastoilu on tamman kanssa aivan mahdollista, kunhan kaveriheppa on mukana ja ratsastaja hivenen varuillaan. Demin oikkuihin voi myös varautua, sillä tamma on selkeästi tyynempi kiireisenä ja hyvin liikutettuna. Jos vapaapäiviä tulee liikaa ja energiaa piisaa, kannattaa tosissaan varautua hyvinkin todennäköiseen säpsyilyyn ja pitää tamma alkuun kiireisenä.


Saavutukset:
EV-II -palkittu Estevarsojen laatuarvostelun toukokuun 2017 tilaisuudessa (4-vuotiaat, 100-120 cm: 7+9+1+5+2+3,5=27,5 p.)


 


Sukutiedot

Isälinja (1): Denrado
Emälinja (1): Lyubit' Menya

i. Denrado
budj, rt, 167 cm, kenttäp.
ii. Denrayj (EVM)
budj, rt, 167 cm
iii. Delyrd
budj, rt, 166 cm
iie. Wordene
budj, rt, 164 cm
ie. Dynalea (EVM)
budj, rt, 165 cm
iei. Clipoli
budj, rn, 165 cm
iee. Itena
budj, rt, 162 cm
e. Lyubit' Menya
budj, rn, 159 cm, estep.
ei. Velikolepnaya Menya (EVM)
budj, rn, 164 cm
eii. Mal'chik Veselo
budj, trt, 161 cm
eie. Vodnyye Razvlecheniya
budj, trt, 160 cm
ee. Eto Neschastnyy Sluchay (EVM)
budj, prn, 159 cm
eei. Vy Psikh
budj, prn, 158 cm
eee. Ledi Demona
budj, rt, 158 cm


Jälkeläiset

Ei vielä jälkeläisiä. Tarjolla budjonnyjalostukseen.


Kilpailumenestys

Koulutustaso: KO. Helppo A    RE. 140 cm    ME. 120 cm    KE. CIC2

PORRASTETUT (VH-profiili)

Saavuttanut maksimitasonsa

KERJ: 2969.08 pistettä (vt. 6)
ERJ: 4905.8 pistettä (vt. 9)
KRJ: 2413.94 pistettä (vt. 6)

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 2496.09 p.
Nopeus ja kestävyys: 472.99 p.
Kuuliaisuus ja luonne: 2409.71 p.
Tahti ja irtonaisuus: 4.23 p.

Demin päiväkirja

13.5.2017, Irtohypytys Adinassa

Kävimme Demin kanssa ensimmäistä kertaa hyppäämässä kodin ulkopuolella. Kotona ollaan treenattu muutamia kertoja, mutta maltillisesti. Vähän siis jännitti viedä tammaa näytille, mutta Demi yllättikin todella positiivisesti. Neito sai 3-vuotiaiden ratsuhevosten parhaat pisteet (9.5 / 4.5 / 5.5 = ka. 6.5), joskin kaikilla pisteiden keskiarvo jäi melko alhaiseksi tällä kertaa. Korkeimmillaan Demin esteet olivat 120 cm korkeita.

"Lauantaiaamu valkeni Adinassa kirkkaana ja lämmintä oli keväisen mukavat viisi astetta. Tänään oli odotettu ja jännitetty irtohypytyspäivä meillä, johon oli ilmoittautunut kaikkiaan vajaat parikymmentä nuorta 3-vuotiasta mukaan hyppäämään. Laitettuani makkaranpaistajalle grillin kuumaksi suuntasin kohti maneesia muutaman ahkeran hoitajan ja Disan kanssa rakentamaan rataa. Saimme juuri ja juuri sen tehtyä kun ensimmäiset jo kaartoivat pihaan. Tuttu nainen hyppäsi farmariauton ratista ja toivotteli hyvät huomenet. Katselimme kopista tulevia welshejä mielenkiinnolla, ne olivat ikäisekseen hyvin kehittyneitä ja welsheillä oli tunnetusti hyvät hyppylahjat, joten päivästä tulisi varmasti tasaväkinen. Viimeisessä luokassa hyppäsivät "isot pojat ja tytöt", joista huimapäisimmät ylittivät 120- ja 130-senttisiä esteitä. Näin myös tänään luokkavoittoon yltänyt D.E. Deminya, jolla oli erinomainen lähes täydellinen hyppytekniikka, mutta joka olisi myös saanut olla valmistellumpi. Toiseksi luokassa tuli Orange Wood's Blueberry, joka teki suhteellisen tasaista tulosta ja yllätti kaikki erinomaisella täyden pisteen yhteistyöhalukkuudellaan. Kolme seuraavaa estetykkiä: Ser Nikiforov, M.B. Lemonetta ja Angren Ashgar suoriutuivat radasta kohtalaisesti ja Lemonetalla oli jopa melko hyvä tekniikka. Viimeiseksi tulleelle Velveteen Primelle oli ehkä valittu hieman liian korkea hyppytaso, sillä hevonen oli tekniikan ja kapasiteetin osalta vielä melko lapsen kengissä korkeutta hypätessä. Yhteistyöltään se kuitenkin oli ihan kelvollinen ja hyppäsi jännityksestä huolimatta kaikki esteet puhtaasti epäröimättä."

- Cecilia, sitaatit Jannica

kuvat © VRL-13320 | tausta © Subtle Patterns | kaikki muu © Domenica | virtuaalihevonen | a sim-game horse