Ce's Tuscaroaring  "Tosca"


kuvat © VRL-00181

Rotu, skp

Suomenpuoliveriori (FWB)

Kasvattaja

Domenica Estate

Väri, säkä

Punaruunikko, 167 cm

Omistaja

Cecilia B., VRL-01288

Ikä, syntynyt

6-vuotias, 16.04.2015

Kotitalli

Domenica Estate

Rekisterinumero

VH16-031-0848

Painotus

Este- ja kenttäratsastus

Historiaa ja luonnekuvaus

Tosca on ihana, nimeltään karjuva Tuscarora-intiaani. Toscalla on rakas suku ja nimi on annettu isälinjan mallin mukaan. Puoliveriherran emä on vanhasukuinen, oma kasvattini useassa polvessa. Nykyään emä Missi asustaa Kemiinan hellässä hoivassa. Tosca itse on aloittanut kilpauransa kenttä- ja esteratsastuksen parissa sekä kokeillut siipiään siitosorina. Odotamme vielä kilpamenestyksen ja näyttöjen kertymistä, ennen kuin Toscaa tarjotaan laajemmin jalostukseen.

Hoitaessa Tosca on suhteellisen helppo, mutta selkeästi ori. Harjaamisen, kaiken puunaamisen ja varustamisen aikana Tosca täytyy pitää kiinni. Taluttaessa ori on erittäin pörheä ja tammoille on välttämätöntä esiintyä. Pikkutytöt eivät Toscaa tarhasta taluta, mutta aikuisten käsissä ori pysyy ihan hyvin. Toscan kanssa on nuoresta asti treenattu kilpauraa silmällä pitäen, joten ori seisoo kauniisti käytävällä sidottuna, on helppo lastata ja malttaa odottaa kuljetuskopissa yksinkin. Orin ollessa nuori kiersimme muutamissa irtohypytystapahtumissa ja pientä häseltämistä lukuunottamatta herra käyttäytyi vieraassa paikassa siedettävästi. Nyt kokemusta on enemmän, mutta hörinä ja esittäminen on säilynyt. Tosca pysyy kuitenkin hyvin käsissä eikä säiky turhia.

Myös ratsuna Tosca on rohkea ja erittäin reaktiivinen. Ori vaatii ratsastajaltaan hyvää istuntaa, sillä se reagoi todella herkästi painoapuihin. Esteille ori suorastaan imee ja hyppää rohkeasti kummallisimmatkin viritykset. Maastoesteistä se nauttii eniten ja pikku hiljaa kestävyyskuntokin alkaa olla sitä luokkaa, että todellinen kenttäkilpaileminen on ajankohtaista. Kouluakin ori osaa. Tosca hakeutuu itse muotoon ja kantaa itsensä kauniisti. Epäselvistä avuista ori hermostuu, muuten se on herkkä ja mukava, joskin erittäin reipas ratsastaa. Hienosti itsensä kokoava herra kääntyy vaikka pennin päällä, mistä on hyötyä niin esteratojen uusinnoissa kuin kouluaitojen sisäpuolellakin. Maastossa komea ruunikko on energinen, mutta pysyy käsissä. Orin rohkea ja utelias perusluonne on kyllä kenttähevoselle täyttä kultaa.

   

Sukutiedot

Isälinja (4): Sphinxing It - Shaking Bad x - Skeletally Perfect xx - Skeletons in the Closet xx
Emälinja (5): Miss Indiana - Petite Lé Samantha - AM´s Bright Star - HT Bright Side - Miracle

i. Sphinxing It
fwb, rn, 168 cm
ii. Shaking Bad
x, mkm, 164 cm
ERJ-I
iii. Skeletally Perfect
xx, mkm, 164 cm
iiii. Skeletons in the Closet
Ch, KTK-II
iiie. Perfect Chaos
KRJ-I, XLA-I
iie. Alegre's Alysia
ox, rt, 153 cm
ERJ-II
iiei. Ibn Nasir
iiee. El Thay Sabiyah
ie. Ce's Apella
hann, rt, 168 cm
ERJ-I
iei. Malus Port
hann, rt, 170 cm
ieii. Grag Gigolo
ieie. Casablanca
iee. Ce's Aelinya
hann, rn, 167 cm
ERJ-I
ieei. Wotan Raw
ERJ-II, KERJ-II, YLA1
ieee. Amaya II
ERJ-II, KRJ-I, KERJ-II, YLA2
e. Miss Indiana
fwb, rn, 166 cm
ei. Petite Lé Dragonfly
fwb, m, 164 cm
eii. Dekorum
fwb, rn, 167 cm
eiii. Dekeru
eiie. Silveria
eie. SC Amber's Big Pride
fwb, rn, 159 cm
eiei. Tom's Big Boy
eiee. Amber the Queen
ee. Petite Lé Samantha
fwb, trn, 158 cm
eei. Shira's Kadir
holst, m, 167 cm
eeii. Gardall Radiant  KRJ-III
eeie. Lucky Lunar
eee. AM´s Bright Star
fwb, rn, 171 cm
eeei. KTP's Mystic Jumper
eeee. HT Bright Side


Jälkeläiset (1)

s. 28.04.2017 fwb-o. Kallan Elm e. Erelas Om. Loci, VRL-12679


Kilpailumenestys

Tosca kilpailee porrastetuissa kilpailuissa sekä klassisten Cup-kilpailuissa.
Koulutustaso: Koulu: Helppo A, rataesteet: 140 cm, maastoesteet: 120 cm, kenttä: CIC2


Porrastetut kilpailut (VH-profiili)

ERJ: 00.0p (vt. 7/8)
KERJ: 00.0p (vt. 5/5)
KRJ: 00.0p (vt. 5/5)

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00 p.
Nopeus ja kestävyys: 0.00 p.
Kuuliaisuus ja luonne: 0.00 p.
Tahti ja irtonaisuus: 0.00 p.
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00 p.


Toscan päiväkirja

10.11.2016, Irtohypytystilaisuus Kuuramaan tallilla

Osallistuimme Toscan kanssa Kuuramaan irtohypytystilaisuuteen, maksimikorkeutena meillä oli 130 cm. Tässä oma versiomme tapahtumasta: "Toscan ratsuttamisen kanssa on ollut epäonnea loukkaantumisten suhteen ja koko kolmivuotiskausi menikin kinttua parannellessa. Niinpä ori on ratsutettu vasta viime ja tämän vuoden aikana. Kilpailuissa emme ole vielä startanneet, joten tämä oli mahtava tilaisuus totuttautua kilpailupaikkojen tunnelmaan ja stressiin. Hyppääjänä Tosca on rohkea, mutta myös hieman yli-innokas. Orimainen luonne tuskin jäi keneltäkään huomaamatta, sillä sen verran kovasti Tosca päätti pöristä, hörhöttää ja laukata kaula kaarella kuin maailmanomistaja. Ainakin liikkeet olivat lennokkaat ja hyppyihin saatiin itseluottamuksen tuomaa ilmavaraa!"

Katariinan kommentti: "Oli jotenkin todella ilahduttavaa nähdä meidän Missin varsa kentällä! Pörheä ori ilmoitti olevansa paikalle, kun Cee päästi sen vapaaksi kentälle. Se tanssahteli aluksi näyttävästi, mutta kun se kuuli omistajansa huutavan, "esteelle, poika!", niin Tosca nosti korvansa höröön ja suuntasi kujalle. Se loi tilanteeseen aivan mielettömän fiiliksen ja on upea huomata, kuinka hevoset tottelevat äänikäskyjä! Vähän se ehkä kaipaisi enemmän itsevarmuutta, mutta suoritus ei ollut lainkaan huono vaan päinvastoin. Toscakin kaipaa vielä selvästi rutiinia."

- Omistaja Cee & Katariina Suvi

kuvat © VRL-00181 | tausta © Ritva's Gallery | kaikki muu © Domenica | virtuaalihevonen | a sim-game horse