hevoset      kasvatus      esittely      muuta

Hartwig's Sierra   "Sierra"


 Rotu, skp Newforestinponi, tamma  Kasvattaja meea, Hartwig Ponies  
 Väri, säkä Ruunikko (Ee/Aa), 135 cm  Omistaja Cee & Viivi Blankley (VRL-01288)
 Ikä, syntynyt 7-vuotias, 05.10.2016    Kotitalli Domenica Estate  
 Rekisterinumero VH16-027-0177  Painotus Yleispainotteinen (re. 100 cm, Helppo A)

Pieni ja auttamattoman söpö, pörröinen ja luonteeltaan hivenen höpsähtänyt Sierra aiheutti ensinäkemällä sellaisen "awww" -efektin, ettei sitä voinut olla ostamatta. Sierra tupsahti eteeni Hartwig Poniesin kasvattimyynnissä, jota päädyin ensin tarkastelemaan foorumilta. Myynti-ilmoituksen tiedot olivat jo sinänsä houkuttelevat - ja olin ihan rehellisesti etsinyt Sunnuntaikartanoon puhdasrotuista ponitammaa ratsuponijalostuksessa hyödynnettäväksi. Lopullinen hurmaus tapahtui kuitenkin, kun uskaltauduin Saksan matkallani oikeasti vierailemaan tallilla. Herranjestas sitä pörröisten ponien paljoutta ja kimeiden hörinöiden kuoroa! Hartwig oli ihana, ponit olivat ihania. Ja ihanista poneista ehkäpä kaikkein ihanin, suorastaan räjähtäneen karvainen ruunikko tammavarsa oli myytävänä. Meea esitti pikku-Sierran irtojuoksuttaen tallin tilavassa maneesissa. Poni hörhötteli kovasti puuttuville ystäville, mutta asteli ihanan ilmavasti ja hyppäsi muutaman pienen esteenkin kevyesti ylittäen. Selkeästi pienikokoiseksi jäävä Sierra hurmasi minut ystävällisyydellään, ja haaveissa onkin, että tästä voisi tulla tyttäreni Viivin kilpaponi shettisten jäädessä pian liian pieniksi. Vasta vuotias Sierra matkasi kanssani Suomeen ja Sunnuntaikartanon tallille lokakuussa 2016.

Luonteeltaan Sierra on todella ystävällinen ja lempeä poni. Sierra nauttii huomiosta ja kaipaa jatkuvasti seuraa ympärilleen. Tammaa on helppo käsitellä, sillä luotto ihmisiin on sataprosenttinen. Pörröponi kävelee kuuliaisesti taluttajansa perässä niin vesikarsinaan, traileriin kuin mihin tahansa uusiin paikkoihin. Sierra ei kuitenkaan tykkää jäädä yksin, eikä ihmisen seura aina yksinään riitä. Ratsastaminen Sierralla yksin maneesissa ei siis onnistu kovinkaan hyvin, sillä poni muuttuu todella levottomaksi ja keskittyy ratsastajan sijaan kavereille kiljumiseen. Myös trailerissa ja maastossa olisi hyvä olla kaveri mukana, jotta ylimääräiseltä stressiltä ja hädältä vältytään. Ratsuna Sierra on innokas ja reaktiivinen, ja tammalla on tiettyä miellyttämisenhalua. Esteitä pikkuponi rakastaa, mutta myös kouluradalla se antaa parastaan. Sierran luonne onkin täyttä kultaa, ja poni soveltuu todella hyvin laadukkaaksi lastenratsuksi.


 

Sukutiedot

Isälinja (3): Roscoff Pianista - Jefton's Pianist - Blackburns Red Baron
Emälinja (3): Hartwig's Serendipity - Shanya S.H. Poem - Jackfields Starling

i. Roscoff Pianista
nf, rn, 141 cm
ERJ-I, KRJ-II, YLA2, NFL-I
ii. Jefton's Pianist
nf, prt, 140 cm
KTK-II, KRJ-I, YLA2, NFL-I
iii. Blackburns Red Baron
nf, prt, 135 cm
KRJ-II, YLA3
iie. Lyons Maddie
nf, vrt, 140 cm
KTK-III, ERJ-II, KRJ-II, YLA2
ie. Pikkupellon Mermaid
nf, vprn, 145 cm
ERJ-II, YLA1, NFL-I
iei. Basic Boom
nf, rnvkko, 143 cm
iee. Merrie
nf, prn, 147 cm
ERJ-II, KRJ-II, YLA2, NFL-I
e. Hartwig's Serendipity
nf, trn, 144 cm
ei. Funfair's Lysander
nf, trn, 144 cm
KTK-I, ERJ-I, KRJ-II
eii. Bradfords Lewis
nf, trn, 145 cm
KTK-II, ERJ-II
eie. Lilywood's Kiss Dream
nf, rnkm, 139 cm
ERJ-II
ee. Shanya S.H. Poem
nf, trt, 145 cm
eei. Stjärnfall's Dappy
nf, rt, 146 cm
eee. Jackfields Starling
nf, rt, 144 cm


Sierran suku on ihana ja ehdottomasti yksi lisäsyy siihen, miksi ihastuin tähän poniin niin palavasti. Sierran isä Roscoff Pianista on mielettömän upea ori, ulkomuodoltaan todella hurmaava ja luonteeltaan lempeä. Pianistan suku koostuu isänpuolelta komeista Jefton-poneista, joita olen aina ihastellut. Ii. Jefton's Pianist ja iii. Blackburns Red Baron ovat molemmat todella näyttäviä poneja, minkä lisäksi ne ovat todistaneet suorituskykynsä laatuarvostelupalkinnoin. Myös hurmaava iie. Lyons Maddie on ERJ- ja KRJ-palkittu monitoimiponi, jolta ei kauneuttakaan puutu.

Isän emänpuoleinen suku taas on yksi ehdottomia suosikkejani virtuaalisten newforestien joukossa. Isänemä Pikkupellon Mermaid on yksi upeimmista nyffeistä, joihin olen törmännyt. Merenneitoponi on panostettu, rakastettu, kaunis ja menestynyt. Hyväluonteinen Melli on lempeä ja viisas, ja sen vanhemmat ovat aivan yhtä upeita. Mellin isä, iei. Basic Boom on luonteikas, todella hurmaavan ulkokuoren omaava pikkupirulainen. Ruunivoikko ori on omalaatuinen ja rakenteeltaan hivenen Sierran muuta sukua raskaampi. Ihana iee. Merrie taas on niin ikään menestynyt yleisponi, jonka sydämellinen luonne on periytynyt aina Sierralle asti. Merrie on varsansa Mellin kanssa yksi suurista poni-ihastuksistani, joiden sukua on ilo päästä itse edistämään. Näitä kaikkia poneja kun katselee, niin väistämättä tekisi mieli mujauttaa jokaiselle pieni pusu otsatukan tyveen!

Sierran emä Hartiwg's Serendipity taas on oikein sporttinen newforest-tamma, joka loistaa etenkin esteillä. Tessaksi kutsuttu tamma oli jo ehtinyt haalia menestystä sekä esteiltä että koulusta, ennen kuin varsoi Sierran. Tessan isä, ei. Funfair's Lysander on raamikas, selkeän orileiman omaava ja jopa KTK-I palkittu komistus. Ori on palkittu myös ERJ-I ja KRJ-II maininnoin, ja niinpä myös Sierran emänpuoleinen suku edustaa yleispainotteisten ponien parhaimmistoa. Yrmynä tunnetun ponin isä, Sierran eii. Bradfords Lewis on myös Jefton'sin tuontiponi, kantakirjattu ja ERJ-palkittu tummanruunikko komistus. Luonteeltaan Luissikin on melko omapäinen. eie. Lilywood's Kiss Dream on myös ERJ-palkittu, mahdottoman kaunis ja siro kimo. Vaalea ponikaunotar on omistajansa mukaan "sydämellinen diiva", siis ystävällinen, mutta vahvasti oman arvonsa tunteva tamma.

Tessan emä, Sierran ee. Shanya S.H. Poem on jälleen yksi lisä "awww"-ponien jatkoksi. Kauniin rautiaan värityksen omaava tamma on menestynyt niin esteillä kuin koulussa ja jättänyt muutaman jälkeläisen. Sallyn vanhemmat eei. Stjärnfall's Dappy ja eee. Jackfields Starling ovat suloisia ja siroja, Snifffen omistamia tuontiponeja. Rautias kaksikko on päätynyt ihastuttamaan erityisesti näyttelykehissä, mihin näiden ponien ihastuttavat ulkokuoret sopivatkin erinomaisen hyvin.


Jälkeläiset

Ei vielä jälkeläisiä. Sierra on tarjolla ponijalostukseen.


Kilpailumenestys

Koulutustaso: KO. Helppo A    RE. 100 cm    ME. 90 cm    KE. harrasteluokka

PORRASTETUT (VH-profiili)

Saavuttanut maksimitasonsa

ERJ: 2151.46p (vt. 5)
KRJ: 2054.8p (vt. 5)
KERJ: 769.03p (vt. 2)

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 769.03 p.
Nopeus ja kestävyys: 0.00 p.
Kuuliaisuus ja luonne: 1382.43 p.
Tahti ja irtonaisuus: 672.37 p.
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00 p.

Tammalla on täydet 40 p. kenttäratsastuksessa (sukulaisille 10 p.),
esteratsastuksessa 38 p./ 10 p. ja kouluratsastuksessa 37 p./ 9 p. (laskuri)

VILLIT KILPAILUT

14.04.2018    Kalla CUP Kevätkarnevaali / Auburn Estate - 80 cm - 3/15, 0/0vp
30.06.2018    Kalla CUP Anniversary / Auburn Estate - 80 cm - 3/6, 0/4vp
16.02.2019    Kalla CUP Winter Fair / Auburn Estate - 80 cm - 3/24, 0/0vp

kuvat © suba | tausta © Subtle Patterns | kaikki muu © Domenica | virtuaalihevonen | a sim-game horse