päiväkirja     varusteet     kilpailumenestys

Nero Forte

Nimi, lempinimiNero Forte, Nero Ikä, syntynyt1-vuotias, s. 01.04.2020, Kalzaneth
RekisterinumerotVH20-285-0010, PKK3911 KasvattajaRoxana Dimarzo, Dragon Age Estate
RotuWarlander (87,5 % friisiläinen) OmistajaCee Blankley, VRL-01288  
Väri, säkä, skpMusta (ee/aa) 160 cm, ori PainotusKouluratsastus, tavoitetaso PSG–

Historiaa & luonteeltaan

Neron omistajalla on jonkin sorttinen ihastus lempeisiin (mustiin) oreihin. Ei olekaan ihme, että Cee kiinnostui kasvattajan sanoista: "Rohkea orivarsa, mutta selkeästi isänsä kaltainen kiltteyden perikuva. Rakenne on vähän hontelo, mutta varmasti kasvun aikana korjautuu. Muutoin terve ja oikein innokas varsa. Nero Fortesta saisi upean kouluhevosen tai rohkean yleishevosen".

Oikeasti uusi hevonen ei ollut varsinaisesti etsinnässä, mutta sen oikean osuessa kohdalla sitä vain tietää, eikö? Tosin paljon parempiakin perusteluja kaupalle oli kuin pelkkä rakastuminen mustaan varsaan ensisilmäyksellä. Ceen ori Aamos kaipasi kaveria vastavalmistuneeseen pihattoon ja toisaalta tuon samaisen Aamoksen kapasitettii kouluradoille oli rajallinen. Vaikka kasvattajan maalailemat mahdollisuudet Nerosta jopa Grand Prix -tason ratsuna eivät toteutuisikaan, olisi Nerossa varmasti potentiaalia vaativia luokkia pidemmälle (ainakin ohi sen melko vaatimattoman vaativan B:n, jolle Aamos näytti jo roturajoitteidensakin puolesta jämähtäneen).

Nerolle on siis kaavailtu jos jonkinmoista roolia arabiorin seurapoikana sekä tulevaisuuden liehuvaharjaisena ja -vuohisena GP-ratsuna. Myös jalostuskäyttö olisi suurta plussaa (ajatella; hevonen, joka tienaisi roposia omistajalleen), mutta kaiken kanssa katsotaan tilanteen mukaan. Mikään kiire tavoitteiden saavuttamiselle ei ainakaan ole. Nero oli ostotilanteessa vasta puolivuotias varsa, ja Suomeen ja Domenicaan se matkasi vuotiaana, marraskuussa 2020. On siis mahdotonta sanoa vielä, mihin kaikkeen ori pystyy. Kasvattajan sanat pitävät kuitenkin paikkansa sen suhteen, että Nero on luonteeltaan uskomattoman utelias ja rohkea sekä käsiteltäessä vaivaton ja lempeä. Ori kohtaa uudet tilanteet uteliaalla innolla ja ihmisiin luottaen, mikä on tavattoman ihastuttava piirre. Nero rakastaakin pitkiä rapsutushetkiä ja kulkee kauniisti taluttaessa, myös maastossa. Orin reaktio pelottaviin asioihin on lähinnä jähmettyminen, ja se sopii omistajalle oikein hyvin, sillä vaikka Nero olisikin hontelo rotuisekseen, on se varsin vanttera arabi- ja puoliverivarsoihin verrattuna (eikä Cee tehtoisi sellaisen oripojan riepoteltavaksi). Varsan liikkeet ovat suorastaan maagista katseltavaa kaikessa lennokkuudessaan, joten kouluratsun ura ei kuulosta lainkaan kaukaa haetulta.

Sukutiedot

Isälinja (1): Shaper of Mortality
Rotuperimä: 87,5 % friisiläinen, 12,5 % andalusialainen

i. Shaper of Mortality
war, m, 160 cm
YLA2, Maestro Steed
ii. Fatality (EVM)
fri, m, 166 cm
iii. Dark Angel (EVM)
fri, m, 166 cm
iie. Teffany (EVM)
fri, m, 163 cm
ie. Shape of Gisel (EVM)
war, mkm, 155 cm
iei. Judd (EVM)
fri, m, 160 cm
iee. Dalin (EVM)
pre, mkn, 155 cm
e. Agravain
fri, m, 154 cm
ei. sir Sol (EVM)
fri, m, 166 cm
eii. Solaire von Heergard (EVM)
fri, m, 167 cm
eie. Lady Jewell (EVM)
fri, m, 163 cm
ee. Agrainne (EVM)
fri, m, 155 cm
eei. Waaike (EVM)
fri, m, 160 cm
eee. Abyneirn (EVM)
fri, m, 156 cm

Jälkeläiset

Ei vielä tarjolla jalostukseen.

PÄIVÄKIRJA  /  VARUSTEET  /  KILPAILUMENESTYS

kuva © R. / kasvattaja | tausta © Subtle Patterns | kaikki muu © Domenica | virtuaalihevonen