hevoset      kasvatus      esittely      muuta

Ce's Wiennetta   "Nami"

ERJ-I


Rotu, skpBudjonnynhevostamma KasvattajaDomenica Estate  
Väri, säkäPunaruunikko (Ee/Aa) 162 cm OmistajaCee Blankley VRL-01288
Ikä, syntynyt13-vuotias, 30.05.2013   KotitalliDomenica Estate  
RekisterinumeroVH13-039-0041 PainotusEsteratsastus, re. 140 cm

Nami on ihastuttava ja suloinen tamma. Jo pikkuvarsasta asti oli selvää, että tämä kasvatinpallero jää kotitallille kasvamaan ja vanhenemaan. Namin vanhemmat, etenkin emätamma Etta, ovat suosikkejani sekä budjonnyjalostuksemme kantahevosia. Namista onkin toivottu kilpahevosen lisäksi siitostammaa. Ensimmäinen varsa, myös kotiin jäänyt Liinu, tehtiin heti nuorella iällä, jotta kyky hedelmöittyä säilyisi vanhempanakin. Luonteeltaan Nami on aina ollut helppo ja ihana. Tamma on varsinainen halipallero hoitaessa. Kaikki hoitotoimenpiteet onnistuvat helposti, kunhan on otteissaan hellä. Lastaamista Nami jännittää jonkin verran, mutta etenkin toisen hevosen perässä sekä mahdollisimman määrätietoisesti talutettuna tamma kävelee koppiin kyllä.

Nami-neiti on mukavan reipas ja kevyt ratsastaessa. Tamma hakeutuu itsestään tuntumalle, eikä nojaa yhtään kuolaimeen. Pidätteiden tulee olla ehdottoman hienovaraisia ja ratsastuksen tulee perustua ennemmin painoapuihin, sillä suussa roikkuvaa ratsastajaa Nami ei kestä. Tarpeeksi saatuaan Nami osaa myös pukittaa sekä kieltäytyä yhteistyötä täysin, mutta onneksi se on harvinaista. Sellaisia ratsastajia ei tamman selkään päästetä – joskin täysin ilman tuntumaa ratsastaminen ei ole hyvä vaihtoehto sekään. Tasainen tuki on paras vaihtoehto, sillä juuri tukea Nami kaipaa.

Esteillä Nami kuumuu jonkun verran, mutta pysyy yleensä hallinnassa ylimääräisestä vauhdista huolimatta. Ero sileän työskentelyyn on kuitenkin huomattava, ja hypätessä taasen tasainen tuki pohkeilla korostuu (irtonaiset jalat ärsyttävät tammaa enemmän, ohja sen sijaan voi olla löysäkin). Hypyissään Nami on luontaisen varovainen: se ei hyppää, jos lähestyminen on tuhottoman huono. Erikoisesteitä neiti kyttää myös jonkin verran, joten mikään automaattinen hyppääjä ruunikko ei ole. Maastossa tamma on hieman säikky, eikä yksin kannata lähteä. Maastoesteillä vauhtia on kahta kauheammin, mutta onneksi Namin hyppy kantaa ja tamma on varmajalkainen. Ponnistuspaikan neitokainen osaa valita pääasiallisesti itse, mutta yllättäviin kieltäytymisiin kannattaa varautua vahvalla jalalla. Ratsastamatta Namia ei voi yksinkertaisesti ratsastaa, vaikka tamma liikkuukin todella hyvin itse eteen ja potentiaalia löytyy.


Saavutukset:
ERJ-I -palkittu kesäkuun 2019 tilaisuudessa (6+43+25+20+15 = 109 p.)


Sukutiedot

Isälinja (1): Krokodil Gena (2. polvi evm)
Emälinja (1): Prahetta (2. polvi evm)

i. Krokodil Gena
budj, mkm, 169 cm
ERJ-II, KERJ-II
ii. Alexander II (EVM)
budj, mkm, 171 cm
iii. Comet
xx, rnkm, 170 cm
iie. Serafina
budj, prt, 167 cm
ie. Ljudmila (EVM)
budj, vrt, 167 cm
iei. Zala
budj, rt, 166 cm
iee. Pelageya
budj, rtkm, 166 cm
e. Prahetta
budj, prt, 164 cm
ERJ-II, KERJ-II
ei. Anatoli (EVM)
budj, rt, 163 cm
eii. Zakhar
budj, rnkm, 168 cm
eie. Valentina
budj, rt, 155 cm
ee. Praskoviya (EVM)
budj, prt, 164 cm
eei. Platon
budj, prt, 167 cm
eee. Syuzanna
budj, vrt, 162 cm


ii. Alexander II on suurikokoinen kimo budjonnyi. Yli 170cm korkea ori on taitava niin esteillä kuin kenttäratsastuksessakin. Tällä hetkellä ori on pelkässä jalostuskäytössä, mutta se on kilpaillut varsin hyvällä menestyksellä. Ori periytyy laukkasuvusta, ja Alexanderin isä onkin englantilainen täysiverinen. Oriin emä sen sijaan on jo edesmennyt estekäyttöinen budjonnyi.

iii. Comet xx oli komea, suurikokoinen kimo täysiveriori. Comet oli laukkaratsu, joka kilpaili risuesteillä. Comet nappasi melko pitkän uransa aikana muutamat arvokilpailuvoitot ja pippurista oria käytettiin suhteellisen laajasti jalostukseen. Orilla on Venäjän lisäksi jälkeläisiä ympäri Eurooppaa (ei kuitenkaan Suomessa, täällä kun ei laukkahevosia pahemmin ole). Komeaa kimoa käytettiin jonkun verran myös budjonnyn- ja venäjänratsuhevosten jalostukseen.

iie. Serafina oli sporttinen, mutta melko huonorakenteinen punarautias budjonny. Tamma oli energinen ratsu ja erittäin innokas hyppääjä, mutta tekniikassa oli puutteita ja liikkeet olivat hieman kömpelöt. Tamma toimi harrastekilparatsuna sekä toisinaan pelkkänä seurahevosena muuttaen useammalta omistajalta toiselle, ja se varsoi kaksi kertaa elämänsä aikana. Molempien Seran varsojen isä oli täysiverinen, sillä tamman ominaisuuksia haluttiin parantaa.

ie. Ljudmila oli erittäin kaunis, siro ja hyvärakenteinen budjonnyitamma. Tamma ihastutti kauniilla vaaleanrautiaalla värityksellään ja puhtailla liikkeillään. Isä Kroko on Ljudmilan ainoa jälkeläinen, sillä tamma menehtyi jo nuorena hiekkaähkyyn. Tamma oli ollut lupaava niin kouluratsastuksen kuin esteidenkin puolella, vaikka olikin hieman arka luonteeltaan. Mainittavaa menestystä se ei ehtinyt hankkimaan.

iei. Zala oli komea ja siro, rautias budjonnyori. Orin sukujuuret johtavat siroihin, mutta vahvoihin vaunuhevosiin. Zala olikin erityisen näyttävä liikkeiltään ja menestyi erityisesti kouluratsastuksessa. Esteillä ori oli turhan tempperamenttinen ja kuumui aivan liikaa, vaikka hyppykykyä olisikin löytynyt. Komeaa Zalaa on käytetty melko ahkerasti budjonnyjalostukseen Venäjällä. Orilla on noin 30 jälkeläistä, joista useita on myös kantakirjattu. Zala oli koko elämänsä ajan saman miehen omistuksessa, joka ostin orin vuotiaana kasvattajaltaan.

iee. Pelageya oli sirorakenteinen ja hontelo, suloinen kimo budjonnytamma. Geya ("Gija") oli äärimmäisen taitava hyppääjä, joka kuitenkin valitettavasti joutui kiertolaiseksi omistajalta toiselle. Loppuelämän kodin tamma löysi kuitenkin 13-vuotiaana Milan kasvattajalta Pietarin lähettyviltä. Geyan ostanut Irina kilpaili tammalla aluetason estekilpailuissa sekä teetti tällä kaksi varsaa. Toinen oli Mila, toinen ruunattu ja myyty, estehevosena toiminut Pelagy. Geya oli luonteeltaan todella utelias ja ystävällinen tamma, mutta samalla säikky ratsu. Tamma lopetettiin 18-vuotiaana useamman vuoden jalkavaivojen jälkeen.

ei. Anatoli oli nallemainen ja ystävällinen budjonnyori, jolta Etta on selkeästi perinyt suurimman osan luonteestaan. Hyväluonteinen ori oli hieman raskas rakenteeltaan, mutta kaikissa ratsulajeissa tasaisen lahjakas. Parhaiten rautias ori menestyi kenttäratsastuksessa, sillä se oli nopea, rohkea ja varmajalkainen. Anatoli oli todella yhteistyöhaluinen ratsu ja vaikkei ori mikään varsinainen siitoshevonen ollutkaan, jätti se jälkeensä viisi jälkeläistä ennen melko myöhäistä ruunaustaan 12-vuotiaana. Ori eli aina 28-vuotiaaksi asti kuollen luonnollisesti karsinaansa.

eii. Zakhar oli komea, täysiverityyppinen ruunikonkimo ori. Orin isä on englantilainen täysiverinen, ja Zakhar olikin alkuun laukkakäytössä. Zakha ei kuitenkaan menestynyt kovinkaan hyvin, joten se myytiin ratsukäyttöön. Orin uusi omistaja huomasi herrassa piilevän potentiaalin, ja ryhtyi treenaamaan oria kenttäratsastusta varten. Muutaman vuoden päästä ratsukko starttasikin jo kansallisella tasolla ja jatkoi aina kansainvälisiin kilpailuihin asti. Kierrettyään Eurooppaa kenttäkilpailuiden merkeissä muutamien vuosien ajan oli aika ottaa ori jalostukseen. Orilla oli melko tasainen luonne ja hyvät käyttöominaisuudet, joten siitä tulikin melko suosittu tammanomistajien keskuudessa. Zakha jätti noin 40 jälkeläistä, joista useat ovat menestyneet erityisesti kenttä- ja esteratsastuksessa.

eie. Valentina oli hyvin tavanomainen, pienikokoinen mutta silti hieman rujorakenteinen rautias budjonny. Tammalla oli kuitenkin äärettömän hyvä ja ystävällinen luonne, ja se oli taitava etenkin kouluratsastuksessa. Esteillä tamma oli turhan arka ja se kielsi usein. Valentina oli suurimman osan elämästään harrastekäytössä eri ratsastajilla, ratsastuskoulussakin se pyörähti. Tammalta jäi kolme varsaa ennen lopettamista 24-vuotiaana. Loppuvuosiaan tammaa kiusasivat toistuvat ähkyt.

ee. Praskoviya oli kaunis, sporttinen estetamma. Kauniin punarautias Vivi oli budjonnyksi erittäin hyvärakenteinen ja liikkeiltään sulava. Tamman hyppytekniikka oli oikein hyvä ja laukka vahvaa. Vivi oli luonteeltaan jonkin verran tulinen ja ratsuna ehdottomasti energinen, mutta hallittavissa. Tammalla oli menestyksekäs ura esteratsuna ennen jalostuskäyttöä. Vivi varsoi neljä tervettä ja järkevää varsaa, joista yksi pääsi kantakirjaan asti. Vivi myytiin loppuvuosikseen seurahevoseksi maalle, missä se sitten nukkui pois 27-vuotiaana.

eei. Platon oli sporttinen, perinteisen kullanhohtoinen punarautias budjonny. Kuvankaunis ori oli melko luonteikas ja haastava ratsu, mutta todella lahjakas hyppääjä. Ori menestyi esteillä aina 150 cm -radoille asti, kunnes sen ura katkesi hankosidevammaan. Erinomaiset hyppynäytöt antanut ori ostettiin heti erääseen budjonnysiittolaan jalostusoriksi, jossa sitä pidettiin kuin kukkaa kämmenellä. Ori eli 22-vuotiaaksi ja jätti yli sata jälkeläistä vaikuttaen näin melko suuresti budjonnyjalostuksessa.

eee. Syuzanna oli siro ja kaunis vaaleanrautias, jolla oli melko ihanteellinen mutta hontelo rakenne. Suza ei ollut missään lajissa mitenkään menestyksekäs, eikä sen kanssa oikeastaan edes yritetty tavoitella mitään sen suurempia. Tamma oli ilmeisesti kiertänyt nuoruutensa eri omistajilla, ennen kuin se ostettiin nuorelle tytölle harrastekäyttöön. Hyväluonteinen tamma oli erinomainen harrasteratsu, ja vanhempana se päätettiin vielä astuttaa. Oriksi valittiin mahdollisimman hyvä suoritushevonen, ja itse asiassa Etan emä Vivi jäi Suzan ainoaksi varsaksi. Tamma lopetettiin 18-vuotiaana pitovaikeuksien vuoksi.

Saa kopioida jälkipolville

Jälkeläiset

s. 17.05.2014 #1  budj-t. Ce's Berlinea i. Nigrum Remdko Om. Cee, VRL-01288


Kilpailumenestys

Koulutustaso: KO. Vaativa B    RE. 140 cm    ME. 110 cm    KE. CIC1

ESTERATSASTUS

01)  01.11.2013 - ERJ - Kurja - 140 cm - 4/35
02)  02.11.2013 - ERJ - Kurja - 130 cm - 2/23
03)  12.11.2013 - ERJ - Parodia - 120 cm - 6/40
04)  16.11.2013 - ERJ - KK Bailador - 140 cm - 4/48
05)  17.11.2013 - ERJ - KK Bailador - 130 cm - 5/56
06)  26.11.2013 - ERJ - Airlea - 130 cm - 2/30
07)  18.12.2013 - ERJ - Züruck - 140 cm - 2/23
08)  19.12.2013 - ERJ - Züruck - 140 cm - 4/23
09)  20.12.2013 - ERJ - Züruck - 140 cm - 4/23
10)  20.12.2013 - ERJ - Graft - 140 cm - 5/40
11)  22.12.2013 - ERJ - Züruck - 140 cm - 5/27
12)  01.01.2014 - ERJ - Jadessa Wabs - 140 cm - 4/35
13)  02.01.2014 - ERJ - Jadessa Wbs - 140 cm - 5/35
14)  10.01.2014 - ERJ - Satulinna - 120 cm - 3/50
15)  11.01.2014 - ERJ - Whispering H - 130 cm - 1/41
16)  14.01.2014 - ERJ - Jadessa Wbs - 140 cm - 1/24
17)  16.01.2014 - ERJ - KK Ginger - 130 cm - 1/28
18)  18.01.2014 - ERJ - Susiraja - 130 cm - 5/30
19)  18.01.2014 - ERJ - Dark Side - 130 cm - 4/30
20)  25.01.2014 - ERJ - Domenica - 130 cm - 4/24
21)  26.01.2014 - ERJ - Domenica - 140 cm - 1/15
22)  27.01.2014 - ERJ - Tuuliharja - 140 cm - 9/82

23)  30.01.2014 - ERJ - Tuuliharja - 130 cm - 4/53
24)  31.01.2014 - ERJ - Sahne Stud - 130 cm - 2/29
25)  01.02.2014 - ERJ - KK Bailador - 130 cm - 2/38
26)  02.02.2014 - ERJ - VSPY - 140 cm - 2/40
27)  04.02.2014 - ERJ - Jadessa Wbs - 140 cm - 5/40
28)  05.02.2014 - ERJ - KK Bailador - 130 cm - 5/38
29)  06.02.2014 - ERJ - VSPY - 140 cm - 4/40
30)  06.02.2014 - ERJ - Dark Side - 140 cm - 4/30
31)  07.02.2014 - ERJ - Dark Side - 140 cm - 2/30
32)  21.08.2014 - ERJ - Breezy M - 120 cm - 3/30
33)  22.08.2014 - ERJ - Breezy M - 140 cm - 2/30
34)  24.08.2014 - ERJ - Breezy M - 140 cm - 3/30
35)  26.08.2014 - ERJ - Breezy M - 140 cm - 4/30
36)  29.08.2014 - ERJ - Breezy M - 120 cm - 2/30
37)  30.09.2014 - ERJ-Cup - Bailador - 130 cm - 9/126
38)  04.10.2014 - ERJ - Domenica - 140 cm - 1/30
39)  05.10.2014 - ERJ - Domenica - 130 cm - 4/30
40)  06.10.2014 - ERJ - Domenica - 130 cm - 2/30
41)  13.10.2014 - ERJ - Domenica - 130 cm - 1/30
42)  31.10.2015 - ERJ-Cup - KK Ginger - 130 cm - 1/107
43)  30.12.2015 - ERJ-Cup - KK Bailador - 130 cm - 5/68

KENTTÄRATSASTUS

01)  16.12.2013    KERJ - Susiraja - CIC1 - 5/34
02)  19.12.2013    KERJ - Susiraja - CIC1 - 5/34
03)  25.12.2013    KERJ - Satulinna - CIC1 - 5/37
04)  28.12.2013    KERJ - Satulinna - CIC1 - 3/37
05)  09.03.2014    KERJ - VSPY - CIC1 - 5/40
06)  22.03.2014    KERJ - Ryöväri - Harraste - 3/26
07)  24.03.2014    KERJ - Ryöväri - Harraste - 5/26
08)  24.12.2014    KERJ - Taikakuu - CIC1 - 3/50
09)  16.01.2015    KERJ - Mörkövaara - Helppo - 2/40
10)  18.01.2015    KERJ - Mörkövaara - Helppo - 6/40
11)  19.03.2015    KERJ - Whispering H - CIC1 - 4/30

12)  26.03.2015    KERJ - Whispering H - CIC1 - 5/30
13)  31.10.2015    KERJ-Cup - Taikakuu - CIC1 - 7/56
14)  29.02.2016    KERJ-Cup - Satulinna - CIC1 - 7/58
15)  30.03.2016    KERJ-Cup - KK Bailador - CIC1 - 1/35
16)  08.08.2016    KERJ - Viisikko - CIC1 - 4/25
17)  10.08.2016    KERJ - Viisikko - CIC1 - 3/25
18)  11.08.2016    KERJ - Viisikko - CIC1 - 5/25
19)  12.08.2016    KERJ - Viisikko - CIC1 - 2/25
20)  14.08.2016    KERJ - Viisikko - CIC1 - 2/25
21)  30.04.2017    KERJ-Cup - KK Bailador - CIC1 - 3/70
22)  31.01.2019    KERJ-Cup - Kalman sh - CIC1 - 5/63

MAASTOESTERATSASTUS

01)  16.12.2013 - MEJ - KK Bailador - 90 cm - 4/20
02)  18.12.2013 - MEJ - KK Bailador - 90 cm - 1/20
03)  20.12.2013 - MEJ - KK Bailador - 90 cm - 1/20
04)  16.01.2014 - MEJ - KK Bailador - 60 cm - 1/17
05)  17.01.2014 - MEJ - KK Bailador - 60 cm - 2/17
06)  18.01.2014 - MEJ - KK Bailador - 60 cm - 4/17
07)  19.01.2014 - MEJ - KK Bailador - 60 cm - 1/17

08)  21.01.2014 - MEJ - Special Ring - 110 cm - 2/30
09)  23.01.2014 - MEJ - Special Ring - 100 cm - 4/31
10)  24.01.2014 - MEJ - Special Ring - 100 cm - 3/31
11)  27.01.2014 - MEJ - Special Ring - 110 cm - 3/30
12)  29.01.2014 - MEJ - Special Ring - 100 cm - 5/31
13)  15.02.2014 - MEJ-Cup - Bailador - 90-100 cm - 4/35

Namin päiväkirja

30.9.2014, ERJ-Cup, tarinaluokka 140 cm, 4/5.

Tehtävänanto: Suorituksenne meni päin mäntyä ja olet valmis myymään kopukan samalla sekunnilla ensimmäiselle kiinnostuneelle. Kirjoitat samantien raivokkaana raakaversion myynti-ilmoituksesta. Näytä se meille. Arvostelussa huomioidaan eritysesti se, miten tunteet siitä kirjoitustilanteesta välittyy lukijalle sekä pienet yksityiskohdat, esim. onko mainittu rotu.

Suorituksemme:
Myydään: huippukaunis budjonnyitamma
Tamma on oma kasvattini, todella nätti ja siro. Koulutuksessakaan mikään ei ole mennyt pieleen, mutta luonne on jotenkin pikkumainen. Esteitä hyppää jos huvittaa (s**t*nan itsepäinen luuska), tykkää keimailla ja hillua orien lähettyvillä (ei pysy käsissä, horo). Näyttelyihin tätä voisi viedä, mutta oikeastaan tamma ei ole edes kaunis, vaan kasvattajana minun oli pakko aloittaa myynti-ilmoitus edes näennäisen positiivisesti. Odotetaan yhteydenottoja lähinnä niiltä, jotka lukevat vain otsikon sekä halvan hinnan.
Hp. 5 000 v€, varusteet mukaan kauppaan. Vain tosiostajalle hyvään kotiin, mutta kiireellä, tamma on minulle rakas.
Kuvia saatavilla s-postiin, kysy!

Kirjoittanut omistaja Cee

12.5.2019, Maastopalaveri

Laatuarvosteluhaaveet oli lyöty lukkoon, joskin meidän piti vielä tiimin kanssa sopia siitä, kuka valmistelisi kenetkin ja mitä täytyisi vielä tehdä. Esittämiskelpoisiksi osoittautuivat budjonnyt Dali, Feeni ja Nami, sekä ruunattu ja miellyttävästi rauhoittunut hannoverilainen Wallu. Aamutallin kahvipaussin lomassa päätimme lähteä ulos suunnittelemaan – hevosten selästä käsin tietenkin. Vaikka Dali oli voimakastahtoinen ja Päivi luonteeltaan mukavuudenhaluinen ja arkakin, päätettiin, että nainen ratsastaisi orilla. Dali oli nimittäin porukasta kaikkein maastovarmin, joten he saisivat olla kärjessä. Tom tulisi suosikillaan Wallulla, Suski yhä sähäkällä joskin jo rouvasikään ehtineellä Feenillä, ja minä suosikillani Namilla. Ilma oli varsin leuto mutta poutainen, ja kävelimme alkuun paljon. Suunnitelmat oli kuitenkin pian juonittu, ja loppumatkasta innostuimme laukkaamaan mäen sekä pitkän suoran. Kiersimme pidempää reittiä kotiin, sillä kellään ei ollut kiire jatkaa tallitöitä. Kukaan ei pudonnut, ratsut eivät keksineet tyhmyyksiä, ei satanut, emme eksyneet. Varsin onnistunut ratsastuspalaveri siis.

Kirjoittanut omistaja Cee

20.5.2019, Estevalmennuksia

Yleensä Suski piti minulle yksityisvalmennuksia, mutta tänään meillä oli tehopäivä Tomin kanssa. Ystäväni Isabella saapui valmentamaan, ja kauhukseni olin sopinut kahdesta peräkkäisestä valmennuksesta. Tom saisi ratsastaa orit, minä tammat. Päivi auttoi meitä hakemaan Dalin, Wallun, Feenin ja Namin sisälle (minä talutin tammat kaksin). Aloitin puunaamalla Feeniä hoitopaikalla, Tom taas laittoi Dalia käytävällä kuntoon. Mies oli minua nopeampi liikkeissään, mutten suostunut lyhentämään omaa harjausrutiiniani. Isabellakin saapui Kallasta ennakkoon, ja ehdimme rupatella varustamisen lomassa. Päivi ja talliin saapunut Viivi olivat innokkaita pääsemään yleisöön, ja he saivat maksaa innostaan radan rakennuksen merkeissä.

Verryttelimme itsenäisesti ja Feeni tuntui virkeältä lämmettyään. Tamman korvat kääntyivät uteliaaseen höröön esteet nähtyään. Tom taas mutisi alkuun Dalin tynnyrimäisestä rakenteesta ja mataluudesta, joskin ihan sopusuhtaiselta se selässä näytti. Ori liikkui tömisevästi ja hörähteli ohittaessaan Feenin. Isabella oli rakentanut (siis laittanut apulaiset rakentamaan) suhteutetun linjan pystyllä ja okserilla, sekä muurin viistoon linjaan maneesin keskelle. Suhteutettu oli molemmille varsin helppo tehtävä, sillä ratsut laukkoineen olivat meille tuttuja. Sen sijaan viisto lähestyminen aiheutti enemmän ongelmia: Feeni säpsyi, kielsi kerran sekä yritti oikoa liikaa. Dali taas tömisteli pidätteistä läpi ja nappasi muutaman puomin.

Ratsujen vaihto tapahtui sukkelasti, sillä Viivi ja Päivi olivat varustaneet ja taluttaneet Namin ja Wallun valmiiksi. He myös loppuverryttelivät ratsumme, joskin annoin Feenin Viiville epäluuloisin tuntein (hyvin tyttö silti pärjäsi). Nami oli ihana, hyppäsi Feeniä varmemmin ja suuremmalla ilmavaralla. Esteitä korotettiinkin varsin paljon, ja lopulta innostunut Tom (”now we’re talking!!”) pääsi leiskauttamaan Wallulla 160:n pystyn. Ruuna oli liekeissä, mutta kuunteli jokseenkin järkevästi pidätteitä. Loppuravien jälkeen lähdimme yhdessä maastoon kävelemään, ja Isabella tuli mukaamme. Puhuimme itse asiassa enimmäkseen tyttöjen juttuja, mutta kielimuurintakaista Tomia se ei haitannut.

Kirjoittanut omistaja Cee

10.6.2019, Laatuarvosteluvalmistautumista

Suski oli kerrankin suostunut tekemään aamutallin, saanut varmaankin auringonpistoksen. Olin raahannut Viivin ensin balettiin (miksi kummassa niillä ei ollut kesätaukoa?), kun vihdoin kevyen lounaan jälkeen sain keskittyä hevosiin. Päätin liikuttaa budjonnykolmikon, ne, jotka olisivat pian matkaamassa laatuarvosteluun. Näytettäväksi pääsisivät vanhaherra Dali, tammamamma Feeni, sekä hienon kilpauran jo nuorena tehnyt Nami. Namin kanssa tuntui varmimmalta, sillä tamma kilpaili edelleen jonkun verran. Sen esittäminen ratsain tai maasta ei olisi kummastuttavaa, mutta Dali ja Feeni olivat pysytelleet kauempana karkeloista jo varsin pitkän aikaa. Dali saattaisi ryhtyä näyttäväksi Siitosoriksi ja pelleillä, Feeni saattaisi vetää herneen siroon nenäänsä, mikäli arvostelupaikalla olisi jotain mieltä järkyttävää.

Aloitin operaation puunaamalla Namin, ja tamma olikin siisti ja nopea harjattava. Varustin kauniin ruunikon ja suuntasin alkukäynneiksi maastoon. Teimme noin vartin kävelylenkin ja Nami liikkui virkeästi eteenpäin. Harkitsin kenttää, mutta helteestä johtuen päädyin vastentahtoisesti maneesiin. Tein perustyöskentelyä noin 40 minuuttia ja tamma tuntui hirveän hyvältä. Seuraavaksi puunasin Feenin ja tein saman kävelyn huomattavasti säpsyisämmin. Punarautias puri sitkeästi vasempaan kuolaimeen ja jouduin ratsastuksessa keskittymään oikeastaan vain irrotteluun. Pitäisi tarkistaa, oliko neidillä kenties jotain jumeja. Olin kuitenkin lopulta ihan tyytyväinen: suoruus löytyi ja tamman liike parani.

Kun olin palauttanut Feeninkin tarhaan pikaisen pesun jälkeen, otin viimeiseksi operaatiokseni Dalin. Muhkearakenteinen ori aloitti kakkaamalla käytävälle, puremalla riimunnarua ja sekä yrityksellä kieltäytyä nostamasta oikeaa takajalkaa (sillä herra halusi aivan väkisin lepuuttaa takajaloista toista). Tuskastuttavan taistelun ja napakan ärähdyksen jälkeen pääsin voitolle, mutta kirosin jo ennakkoon itsepäisen Dalin kärräämistä tuomariston eteen. Ratsastuksessa ori oli kuitenkin lämmettyään varsin virkeä ja yhteistyöhaluinen. Otin loppuun muutamat hypyt, ja vanha kilpahevonen rautiaan sisällä heräsi. Fiilis oli kaikista hyvä, ja sitä paitsi, saisin tilaisuuteen onneksi apukäsiä mukaani.

Kirjoittanut omistaja Cee

kuvat © KKJ | tausta © Subtle Patterns | kaikki muu © Domenica | virtuaalihevonen | a sim-game horse