hevoset      kasvatus      esittely      muuta

Priton Keremet   "Kirppu"


Rotu, skpBudjonnynhevosori KasvattajaPriton Budyonnys  
Väri, säkäRautias (ee/Aa), 161 cm OmistajaCee Blankley VRL-01288
Ikä, syntynyt7-vuotias, 04.03.2017   KotitalliDomenica Estate  
RekisterinumeroVH17-039-0051 PainotusKouluratsastus, Helppo A

Kirppu saapui meille ihan pikkuisena varsanpallerona, Pikku-Kirppuna, joka oli juuri vieroitettu. Ostin varsan niin kuin ei koskaan saisi tehdä: näkemättä ja katsomatta. Se vain kärrättiin meidän pihaan, kun Elvira oli käymässä Domenicassa. Kirppu on osoittautunut luottamuksen arvoiseksi. Se on kasvattajansa taattua laatua ja virkistävän hyväluonteinen. Toki minulla oli myös vaihto- ja palautusoikeus Elviran kanssa, ihan vaan jos orinalku osoittautuisi jotenkin sopimattomaksi meidän laumaan. Kirppu on kuitenkin sopeutunut Suomeen ja Domenican menoon hyvin.

Nuoresta asti ori on ollut kiltti ja lempeä, todella kiva käsitellä. Ratsuna ori on hieman laiskahko mutta osaava. Kirpulla on mielettömän hyvät liikkeet ja kaikki askellajit ovat yhtä vahvoja. Ori suorittaa liikkeet tarkasti ja rauhallisesti aina Vaativa A -tasolle asti, mutta sitä vaativampiin luokkiin se on oikeastaan vähän liian "löysä". Kirppu on helppo ratsu, minkä kääntöpuolena sillä ei ole korkeammille tasoille vaadittavaa temperamenttia, herkkyyttä tai näyttävyyttä. Se on laadukas ja lahjakas omalla tasollaan - joka on sekin tokin korkeampi kuin tavanomaisilla harrasteratsuilla. Esteille Kirpulla ei ole kummoisiakaan lahjoja: jalat eivät pahemmin nouse ja pudotuksia tulee herkästi. Virkistykseksi orilla kuitenkin hypätään pikkuesteitä sekä maastoillaan aina silloin tällöin. Kirpun älyttömän hyvä luonne, puhtaat liikkeet ja erinomainen ratsastettavuus yhdistettynä korrektiin ja siroon rakenteeseen ovat syy siihen, miksi ori on siitoskäytössä. Juuri näitä ominaisuuksia haluan tulevaisuudessa kasvateilleni.


 

Sukutiedot

Isälinja (1): Krovožadnost
Emälinja (1): Misterija X

i. Krovožadnost
budj, prn, 160 cm
ii. Krovoobraštšenije (EVM)
budj, prn, 167 cm
iii. Krovavo-Krasnyi
budj, rn, 170 cm
iie. Priveredlivyi
budj, vprt, 164 cm
ie. Kataklizm (EVM)
budj, m, 159 cm
iei. Lev
budj, mrn, 168 cm
iee. Katamaran
budj, rt, 160 cm
e. Misterija X
budj, rt, 164 cm
ei. Rubets (EVM)
budj, rt, 167 cm
eii. V Prošlim
budj, prn, 168 cm
eie. Rakuška
budj, rt, 160 cm
ee. Lyubitel X (EVM)
budj, prt, 159 cm
eei. Zagovor
budj, prt, 161 cm
eee. Pupsik X
budj, trn, 160 cm


Jälkeläiset

Ei vielä jälkeläisiä. Kirppu on tarjolla budjonnyjalostukseen.


Kilpailumenestys

Koulutustaso: KO. Helppo A    RE. 90 cm    ME. 90 cm    KE. tutustumisluokka

PORRASTETUT (VH-profiili)

Saavuttanut maksimitasonsa

KRJ: 2031.95 pistettä (vt. 5)
ERJ: 907.37 pistettä (vt. 2)
VVJ: 907.37 pistettä (vt. 2)

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00 p.
Nopeus ja kestävyys: 0.00 p.
Kuuliaisuus ja luonne: 907.37 p.
Tahti ja irtonaisuus: 1124.58 p.
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00 p.

Kirpun päiväkirja

22.3.2017, Pritonilaisten maastokävely

Sorruin jälleen ostamaan itselleni uuden budjonnyn venäläisestä Pritonin siittolasta, sillä myynti-ilmoituksessa mainostettiin kouluvarsaa minulle tuntemattomista vanhemmista. Jalostusmateriaalia ei voi koskaan olla liikaa, ja Elviran jalostustyön laatuun voi sentään aina luottaa! Juttelin sitten yksi päivä naapurini ja ystäväni Iinan kanssa ja kävi ilmi, että hän oli ostanut myös ihan hiljattain itselleen Pritonilaisen budjonnyn. Päätimmekin lähteä yhdessä maastoon nuoria hevosia taluttaen ja samalla ihastellen toistemme ostoksia. Iinan 3-vuotias tamma Misanyi oli todella kaunis, rautias niin kuin Kirppukin. "Mila" oli kuitenkin rakenteeltaan jykevämpi ja tammalla olikin yleispainotteinen suku. Milakin oli lempeä, mutta ainakin maastolenkillä huomattavasti Kirppua säikympi. Vasta 1-vuotias Kirppu tekikin meihin molempiin vaikutuksen käyttäytymällä todella järkevästi koko lenkin ajan, eikä tammaseurakaan hetkauttanut pikkuoria.

- Cecilia

kuvat © suba | tausta © Subtle Patterns | kaikki muu © Domenica | virtuaalihevonen | a sim-game horse