hevoset      kasvatus      esittely      muuta

Astana Yemn   "Asta"


Rotu, skpBudjonnynhevostamma KasvattajaVirtuaalitalli Yemene  
Väri, säkäRuunikko (Ee/AA), 161 cm OmistajaCee Blankley VRL-01288
Ikä, syntynyt10-vuotias, 10.12.2016   KotitalliDomenica Estate  
RekisterinumeroVH17-039-0021 PainotusKouluratsastus, Vaativa A

Asta on suloinen, sympaattinen ja äärimmäisen hyväluonteinen tamma. Ruunikkoa on suorastaan ilahduttava hoitaa, ja rapsuttelusta nauttivana, lähes syliin tunkevana ja huomionkipeänä se kelpaisi terapiahoitohevoseksi. Kiltteydestään huolimatta Asta ei ole kuitenkaan mikään pystyynkuollut, vaan tamma seuraa maailman tapahtumia rauhallisella valppaudella. Sen kanssa on ilo matkustaa kilpailupaikoille, sillä koiramainen Asta seisoo kiinni pitelemättä tai sitomatta kauniisti paikallaan kuljetusauton vierellä ja katselee uteliaasti ympäristöään. Lastaaminen on helppoa, eikä tamma juurikaan säiky vaikka reippaasti taluttaessa asteleekin.

Taidoiltaan Asta on varsin keskinkertainen. Se saapui Domenicaan juuri ja juuri ratsutettuna, yleissukuisena nuorena. Liikkeiltään tamma on puhdas, elastinen, matkaavoittava ja taipuisa. Olikin aika pian selvää, että taitoa löytyi enemmän koulu- kuin estepuolelta. Asta kyllä hyppääkin ihan mielellään, mutta hyvin pian estekorkeuksien noustessa alkavat puomit putoilla ja kieltäytymisiäkin tulee varsin herkästi, mikäli lähestyminen ei ole täydellinen. Tamman hyppytekniikka on osin puutteellinen – takajalat eivät nouse riittävällä tavalla rungon alle, ja rohkeutta puuttuu. Asta kuitenkin pitää hyppäämisestä, maltillisin estein, joten olemme kilpailleet jonkin verran sitäkin mielenvirkistykseksi. Suvustaan tammalta löytyy myös muutamia estehevosia.

Kouluratsastuksessa Astan kuuliainen ja miellyttämisenhaluinen luonne on enemmän eduksi, eikä tietty esteradoilla ilmenevä nössöys haittaa lainkaan. Asta on herkkä ja kiitollinen ratsastettava: tamma kuuntelee hyvin painoapuja, eikä toisaalta menetä hermojaan ristiriitaistenkaan ohjeiden edessä. Oikeastaan sitä voisi luonnehtia varsin laadukkaaksi harrasteratsuksi tai oikein potentiaaliseksi tuntihevoseksi, sillä Astalta puuttuu kilpahevosille ominaista kipinää, mutta lehmänhermot ja tekniikkaa siltä löytyy. Tamma on maastossakin oikein järkevä, ja sen kanssa voi lähteä turvallisesti myös yksin. Laumassa muiden tammojen kanssa Asta on nöyrä ja alistuva, ja on oletettavaa, että tamma periyttää kaunista luonnettaan ja melko alhaista lauma-asemaansa myös jälkeläisilleen. Astan kohdalla ilmiömäisen hyvä luonne, kiinnostava suku sekä toisaalta merkittävien rakennevirheiden puute sinetöi sen, että halusin aivan ehdottomasti ostaa neitokaisen jalostuskäyttöön tilallemme.


Sukutiedot

Isälinja (2): Nouvion Khariton - Korolevski
Emälinja (2): Nouvion Stanislava - Vladislava

i. Nouvion Khariton
budj, rn, 158 cm, estep.
ii. Korolevski
budj, rn, 162 cm, koulup.
iii. Molchani (EVM)
budj, rt, 163 cm
iie. Zont (EVM)
budj, rn, 160 cm
ie. Albina
budj, rt, 157 cm, estep.
iei. Kranit (EVM)
budj, rt, 164 cm
iee. Snezhana (EVM)
budj, rt, 158 cm
e. Nouvion Stanislava
budj, rt, 162 cm, koulup.
ei. Nepravil'no
budj, rt, 160 cm, koulup.
eii. Noch' Maksim (EVM)
budj, rt, 163 cm
eie. Khronika (EVM)
budj, rt, 160 cm
ee. Vladislava
budj, rn, 161 cm, estep.
eei. Izumrud (EVM)
budj, rt, 165 cm
eee. Gvodzika (EVM)
budj, rn, 162 cm


Jälkeläiset

Ei vielä jälkeläisiä, tarjolla budjonnyjalostukseen.


Kilpailumenestys

Koulutustaso: KO. Vaativa A    RE. 100 cm    KE. Tutustumisluokka

PORRASTETUT (VH-profiili)

Saavuttanut maksimitasonsa

KRJ: 3297.42p (vt. 7)
ERJ: 1470.67p (vt. 4)

Tahti ja irtonaisuus: 1826.75 p.
Kuuliaisuus ja luonne: 1470.67 p.
Nopeus ja kestävyys: 0.00 p.

kuvat © VRL-05186 | tausta © Subtle Patterns | kaikki muu © Domenica | virtuaalihevonen | a sim-game horse