päiväkirja     varusteet     kilpailumenestys

Ionosphere – Ионосфера

Nimi, lempinimiIonosphere ox, Aamos Ikä, syntynyt9-vuotias, s. 18.08.2012  
RekisterinumerotVH20-003-0015, PKK3587 Kasvattaja Stud Hipposphere (EVM)  
Rotu, verilinjaArabi, SRA (Straight Russian Arabian) OmistajaCee Blankley, VRL-01288  
Väri, säkä, skpMusta (ee/aa) 153 cm, ori PainotusKouluratsastus, Vaativa B

Luonteeltaan

Lempeä katse, ystävällinen olemus, tasapainoinen luonne. Aamos on ihana, ja siksi sen lempinimi muistuttaa rakkaudesta. Hoidettaessa ori on rauhallinen ja kärsivällinen, ainoastaan päänsä koskettelusta se ei juurikaan pidä. Ori on luonnostaan melkoinen hienohelma ja helppo pitää puhtaana, joskin se kyllä nauttii pitkistä hoitotuokioista vaikka ne eivät olisi tarpeenkaan. Aamos lukeutuu järkeviin oreihin, sellaisiin, joita on sukupuolestaan huolimatta helppo käsitellä. Musta kyllä hörhöttää jokaikiselle sivuavalle tammalle ja ruunallekin, mutta ihmisen päälle se ei koskaan tule. Ori on eläväinen, mutta kunnioittaa kieltoja kuin tottelevaisin koiranpentu.

Ratsastaessa Aamos on herkkä, niin istunnalle kuin kädellekin. Sahaamisesta tai tasapainottomuudesta se hermostuu. Herralla laukka on laadukkaampaa kuin ravi, ja paras ravityöskentely onnistuukin vasta laukkojen jälkeen. Liikkeiltään Aamos on elastinen ja lennokas; sen jalat ovat aktiiviset ja kokoamisaste hyvä. Hyppäämiseen orilla ei ole varsinaista lahjakkuutta, mutta pitkistä maastoista se nauttii. Aamos on maastossa järkevä ja perusvarma, ja arabialaiseen tyyliin sen kestävyydellä ei tunnu olevan rajoja. Oria on käsitelty nuoresta asti paljon, ja sen lastaaminen ja kuljetus onnistuvat hyvin. Kilpailupaikoilla ori on tavanomaista virkeämpi ja energisempi, joskus selkeästi kuuma. Perusluonteen hyväntahtoisuus säilyy silti.

Sukutiedot

EVM-sukuinen, tuontimaa Venäjä  

i. Atmosphere (EVM)
ox, m, 155 cm
ii. Stratosphere (EVM)
ox, mkm, 152 cm
iii. Stratanka (EVM)
ox, rnkm, 150 cm
iie. Desdemona (EVM)
ox, m, 149 cm
ie. Tundraia (EVM)
ox, rt, 148 cm
iei. Tundrastar (EVM)
ox, rt, 156 cm
iee. Atlantica (EVM)
ox, trn, 155 cm
e. Geographica (EVM)
ox, trn, 149 cm
ei. Cartographica (EVM)
ox, rtkm, 153 cm
eii. Cosmic III (EVM)
ox, rtkm, 154 cm
eie. Jurassic Earth (EVM)
ox, rn, 148 cm
ee. Geodesse (EVM)
ox, mrn, 148 cm
eei. Gisse al Amun (EVM)
ox, m, 156 cm
eee. Goddess IV (EVM)
ox, prn, 153 cm

Sukuselvitys

Aamos on useammassa polvessa venäläisen Stud Hippospheren kasvatti. Tila sijaitsee Pietarista parisataa kilometriä koilliseen, täysin omassa rauhassaan. Cee on itse maahantuonut orin vuoden 2020 alkupuolella yhteyshenkilöidensä kautta. Aamoksen sukulaiset ovat pääosin kouluratsastuskäytössä, niin kilpaillen kuin harrasteratsuinakin. Suvusta löytyy myös matkaratsuja ja laukkahevosia. Kaukaisempien polvien arabit on tuotu Venäjälle Egyptistä sekä Lähi-Idästä.

Aamoksen isä, venäjänarabiori Atmosphere muistuttaa monin tavoin poikaansa. Kouluradoilla pätevöitynyt musta on hyväluonteinen, helposti käsiteltävä ja kauniisti liikkuva ori. Perinteisellä menetelmällä astuva jalostusori on "työnkuvastaan" huolimatta säilynyt helppohoitoisena. Toivomme, että myös Aamos jatkaisi kultaisen luonteensa periyttämistä tulevaisuudessa.

Aamoksen emä Geographica on myös Stud Hippospheren kasvattama kouluarabi. Kaunis, siroliikkeinen ja herkästi kuumeneva tummanruunikko on menestynyt kilpailuissaan vaihtelevasti. Säpsähtelyyn taipuvainen tamma on ailahtelevainen luonteeltaan ja ratsuna herkkä. Tammalla on kolme jälkeläistä; Aamos, kasvattajalle jäänyt tammavarsa, sekä Venäjällä harrastekäyttöön myyty kouluruuna. Geographican sukupolvien takaa löytyy laukkahevosia.

Jälkeläiset

Ei vielä mainittavaa kilpailumenestystä tai näyttöä periyttämisestä.
Aamos tulee tarjolle jalostukseen enintään neljälle piirretylle tammalle.

Astunut 11/2020 tamman Zalika ox (KTK-II, om. Lila Talvitie).

PÄIVÄKIRJA  /  VARUSTEET  /  KILPAILUMENESTYS

kuva © VRL-05265 | tausta © Subtle Patterns | kaikki muu © Domenica | virtuaalihevonen